سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

شناسه خبر: 3811
نگاه جنسیتی در تولید علم چندان درست نیست
تاریخ انتشار: 1400/9/2 11:58:46
بانوی همدانی موفق در عرصه تولید علم با بیان اینکه زنان در عرصه تولید علم و دانش خوش درخشیده‌اند، گفت: نگاه جنسیتی در تولید علم چندان درست نیست و جایگاه هر فرد علمی به میزان تلاش‌ها و توانمندی‌های وی و موقعیت‌ها برای پیشرفت بازمی‌گردد.

زنان نقش مهمی در جوامع داشته و دارند و می‌توان سرنوشت هر جامعه‌ای را با برنامه‌ریزی برای این قشر تحت تأثیر قرار داد چراکه نقش مهم زنان در خانواده، تربیت نسل آینده و تأثیرگذاری بر خانواده و به تبع آن جامعه انکاناپذیر بوده و بر همین اساس است که حتی در مباحث فرهنگی نیز از ظرفیت زنان می‌توان بیشترین بهره را برد.

امروزه حضور زنان در جایگاه‌های مختلف علمی، تحصیلی و اجتماعی پررنگ‌تر از گذشته شده است و درصد بالایی از شاغلان در بخش‌های مختلف نیز به این قشر بازمی‌گردد که البته در جوامع توسعه یافته زنان آن گونه که باید شأن و منزلت زنانگی خود را حفظ نکرده و تا حدودی وسیله‌ای به منظور پیشبرد اهداف و برنامه‌ها هستند.

در کشور ما نیز از گذشته تا به امروز نقش زنان در جامعه پر رنگ‌‎تر شده است که حضور زنان در مشاغل و جایگاه‌های مختلف مدیریتی تأیید کننده این موضوع است؛ اما اینکه زنان در چه عرصه‌هایی موفق‌تر بوده و نقش بیشتری داشته‌اند نیاز به بررسی و رصد تحقیقات و پژوهش‌ها دارد.

با توجه به پیشرفت علم زنان نیز در جایگاه تولید علم و دانش حضوری موفق داشته‌اند که البته این موقعیت منافاتی با نقش آنان در خانواده نداشته و داریم زنان موفق که علاوه بر افتخارات کسب شده در عرصه علم و دانش در حوزه خانواده نیز موفق عمل کرده‌اند که یک بانوی همدانی این مهم را به خوبی رقم زده است و به این بهانه با وی هم صحبت شدیم.

طیبه مدرکیان متولد سال 1345 در همدان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما با اشاره به گذراندن دوره کارشناسی خود در دانشگاه شیراز اظهار کرد: دوره کارشناسی ارشد را در دانشگاه بوعلی سینا و دوره دکترا را نیز در دانشگاه رازی کرمانشاه به اتمام رساندم.

وی با بیان اینکه از سال 1379 به عنوان هیأت علمی در دانشگاه بوعلی سینا فعالیت خود را آغاز کردم، گفت: از سال 1398 جزو لیست یک درصد برتر دانشمندان بین‌المللی و پژوهشگر برتر شیمی تجزیه ایران به انتخاب انجمن شیمی هستم.

این بانوی همدانی موفق در عرصه تولید علم بیان کرد: عنوان برنده دومین جشنواره زن و علم جایزه دکتر مریم میرزاخانی را کسب کردم و امسال نیز به عنوان یکی از سرآمدان علمی کشور انتخاب شدم.

مدرکیان به نقش زنان در تولید علم اشاره کرد و افزود: نگاه جنسیتی در تولید علم چندان درست نیست و جایگاه هر فرد علمی به میزان تلاش‌ها و توانمندی‌های وی و موقعیت برای پیشرفت بازمی‌گردد و زنان نیز در جامعه ما همچون آقایان تلاش‌هایی برای سهم داشتن برای پیشرفت در عرصه علم داشته‌اند.

وی با بیان اینکه البته شاید شرایط کار کردن برای زنان در بحث تولید علم کمی سخت‌تر بوده است، تصریح کرد: در هر قشری مشکلات خاص وجود دارد؛ بر اساس نتایج تحقیقات خانم‌ها در عرصه تولید علم و دانش موفق بوده‌اند و زنان موفق در کشور کم نداریم که نشان می‌دهد خانم‌ها ورای جنسیت قادر به تلاش و کسب موفقیت هستند.

این استاد شیمی تجزیه دانشگاه بوعلی سینا ادامه داد: در استان همدان نیز زنان در عرصه تولید علم و دانش خوش درخشیده‌اند و اکنون 60 تا 70 عضو هیأت علمی خانم در دانشگاه بوعلی سینا داریم؛ پزشکان متخصص خانم بسیاری نیز در دانشگاه علوم پزشکی فعالیت دارند.

مدرکیان با تأکید اینکه در صورت فراهم بودن شرایط خانم‌ها و آقایان می‌توانند کار کرده و ظرفیت‌های خود را بروز دهند، خاطرنشان کرد: در موفقیت نباید به جنسیت تکیه کرد.

وی با بیان اینکه هر انسانی به دنبال هر چه باشد بر اساس آن خواسته باید خود را تطبیق دهد، یادآور شد: اگر فکر کنیم یک خانم شاغل کمتر به تربیت فرزندان می‌رسد و خانم‌های خانه‌دار در این مورد بهتر عمل می‌کنند، اینگونه نیست و تجربه نشان داده است زنان کارمند با برنامه‌ریزی دقیق‌تر، بهتر به فرزندان و خانواده می‌رسند.

این بانوی همدانی موفق در عرصه تولید علم اظهار کرد: مدیریت زمان و کارها در ذات هر خانمی است که می‌تواند کارهای مختلفی را به انجام برساند؛ زنان شاغل، بار مسئولیت بیشتری دارند چراکه مسئولیت خانواده و فرزندان را نیز بر عهده داشته و موفق هستند.

مدرکیان در ادامه گفت: معتقدم اینکه زنان به بهانه انجام امور خانواده و تربیت در خانه بمانند و فعالیت اجتماعی نداشته باشند در تضاد با حضور آنها در جامعه است چراکه هر چیز در زندگی جایگاه خود را دارد.

وی با تأکید بر اینکه اینم موضوع که زنان خانه‌دار فرزندان موفق‌تری دارند و یا بالعکس درست نیست، بیان کرد: باید تعادل وجود داشته باشد و مهم مدیریتی است که زنان در زندگی خود دارند.

این استاد شیمی تجزیه دانشگاه بوعلی سینا افزود: معتقد هستم شرایط زندگی برای زن و مرد یکسان است و زنان نیز باید بتوانند گام‌های مثبت را برای پیشرفت کشور بردارند که بخشی از این موضوع به خود فرد و بخشی نیز به پذیرا بودن جامعه در این خصوص بازمی‌گردد.

مدرکیان با بیان اینکه به عنوان یک زن باید تمام تلاش خود را برای دستیابی به موفقیت در جایگاه‌های مختلف داشته باشیم، تصریح کرد: باید تلاش کنیم مساوی بودن سهم زن و مرد در جامعه را ایجاد کنیم.

وی با تأکید بر اینکه زندگی برای همه و یک بار است، ادامه داد: اینکه در آینده افسوس بخوریم درست نیست و باید همین حالا خود را برای تحصیل، کار و زندگی نشان دهیم.

این بانوی همدانی موفق در عرصه تولید علم خاطرنشان کرد: همیشه مشکلاتی در جوامع وجود داشته و اکنون نیز شرایط کرونایی پیش آمده است و باید بتوانیم در هر شرایطی زندگی کنیم و زنان مدیران خوب و توانمندی هستند و در شرایط کرونا نیز به طور قطع بسیار خوب عمل می‌کنند.

دکتر مدرکیان از بانوان موفق در عرصه تولید علم و دانش بر این باور است که در عرصه تولید علم جنسیت نقشی ندارد بلکه جایگاه هر فرد علمی به میزان تلاش‌ها و توانمندی‌های وی بازمی‌گردد و زنان نیز در جامعه همچون آقایان تلاش‌هایی برای سهم داشتن برای پیشرفت در عرصه علم داشته‌اند؛ البته خانواده در اولویت بوده و زنان باید نقش مادری و همسری خود را نیز به خوبی ایفا کنند که فعالیت اجتماعی، اشتغال، تحصیل و فعالیت‌های بیرون از خانه در صورت برنامه‌ریزی دقیق هیچ گاه مانع از نقش آنها در خانواده نخواهد بود.

زنان باید تمام تلاش خود را برای دستیابی به موفقیت در جایگاه‌های مختلف داشته باشند و زنان نیز باید بتوانند گام‌های مثبت را برای پیشرفت کشور بردارند که بخشی از این موضوع به خود فرد و بخشی نیز به پذیرا بودن جامعه در این خصوص بازمی‌گردد؛ مدیریت زمان و کارها در ذات هر خانمی وجود دارد که می‌تواند کارهای مختلفی را به انجام برساند و جامعه امروز ما نیازمند تحقق این مدیریت توسط زنان است.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
اجتماعی