سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

وزیر کشور در صد و سی و دومین نشست شورای اجتماعی کشور به سخنرانی پرداخت. 

وزیر کشور با اشاره به اینکه ذات فرهنگ، جامعیت و عمومیت آن است، تأکید کرد: امر فرهنگ و موضوع حجاب و عفاف، موضوعی کاملاً اجتماعی است و موضوعات اجتماعی را تنها با راه‌حل‌های اجتماعی و با مشارکت عموم مردم می‌توانیم پیش ببریم.

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، صد و سی و دومین نشست شورای اجتماعی کشور با حضور «عبدالرضا رحمانی‌فضلی» وزیر کشور و نمایندگان ارشد دستگاه‌ها و نهاد‌های عضو این شورا، در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد.

وزیر کشور پس از استماع گزارش دستگاه‌های مسؤول از جمله نیروی انتظامی، بسیج و صداو سیما، در خصوص آخرین اقدامات و برنامه‌های انجام شده در حوزه حجاب و عفاف، ضمن ابراز امیدواری از مؤثربودن نتایج اقدامات انجام شده، گفت: موضوع حجاب و عفاف موضوعی کاملاً فرهنگی، اخلاقی، اعتقادی و اجتماعی است که در بستر‌های مختلف زمینه ظهور و بروز پیدا کرده است. از جمله اینکه در مواردی ابعاد سیاسی و در برخی موارد، ابعاد اجتماعی موضوع نمود بیشتری داشته و البته مباحث اقتصادی نیز در این راستا مطرح است. به علاوه دشمنان نیز از این موضوع در مقاطع مختلف سوء استفاده می‌کنند.

رحمانی فضلی با تأکید بر اینکه در موضوع حجاب و عفاف، باید استمرار برنامه‌های میان مدت و دراز مدت را در نظر داشت، اظهار کرد: این موضوع در تمامی جلسات شورای اجتماعی که به مسأله حجاب و عفاف پرداخته شده، مورد تأکید بوده است.

وزیر کشور افزود: همه دستگاه‌های اجرایی متولی حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، رسانه‌ای و هنری کشور متناسب با وظایف ذاتی که در قوانین مصرح برای آن‌ها قید شده، امر فرهنگ‌سازی این موضوع و تقویت باور‌ها و انگیزه‌های دینی و اخلاقی را کماکان برعهده دارند و نظارت و گزارش مسؤولان این حوزه بایستی شامل این وظایف و مأموریت‌ها و عملکرد‌ها باشد.

نقش صدا و سیما در تقویت ارزش‌های اخلاقی

رحمانی‌فضلی به نقش صداو سیما در تقویت ارزش‌ها و باور‌های اخلاقی و اعتقادی فرهنگ عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: مسؤولیت صدا و سیما در این زمینه غیر قابل کتمان است و همواره مورد تأکید بوده که صدا و سیما در این مسیر پیشتاز باشد.

وی افزود: همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دامنه وسیع فعالیت در حوزه کتاب، فیلم، تئاتر، سینما و هنر می‌تواند نقش بسیار بالایی ایفا کند که البته این کار انجام می‌شود، اما باید ضمن ارائه گزارش اقدامات؛ نوآوری‌ها و خلاقیت‌ها و طرح‌های جدیدی نیز ارائه کنند.

رحمانی فضلی در ادامه، آموزش و پرورش را نهاد اصلی آموزش و تربیت کودکان کشور در موضوع حجاب و عفاف برشمرد و گفت: آموزش و پرورش وظیفه تربیت کودکان بعد از خانواده و البته مؤثرتر از خانواده را برعهده دارد که باید این نقش را ایفا کند.

وزیر کشور همچنین به نقش حوزه‌های علمیه، علما و دانشمندان علمی و دینی در تقویت حجاب و عفاف اشاره کرد و گفت: به هر حال اساس و پایه اعتقادات دینی مردم مبتنی بر چشمه جوشانی است که در حوزه‌ها و حریم علمای دینی جریان دارد.

وزیر کشور در ادامه با اشاره به اینکه «مقرر شده در جلسات نشست شورای اجتماعی کشور به صورت مستمر از نهاد‌ها و دستگاه‌ها در موضوع حجاب و عفاف گزارش بگیریم» عنوان کرد: در جلسات بعدی شورای اجتماعی، نهاد‌ها و دستگاه‌های مسؤول در امر حجاب و عفاف با تقسیم بندی در حوزه‌های عملیاتی، گزارشی از برنامه‌ها، عملکردها، موفقیت‌ها و یا عدم توفیقات و موانع را ارائه کنند تا سایر نهاد‌ها هم در جریان اقدامات آن‌ها قرار گیرند.

محدودیت سازی محقق نمی‌شود

وی با بیان اینکه «امور فرهنگی نیازمند برنامه بلندمدت، مستمر و متناسب با شرایط و فضا‌هایی است که هر لحظه در حال تغییر است» گفت: زمانی سرعت تغییر فضای اخلاقی، رفتاری و اعتقادی و اجتماعی بسیار پایین بود و تنوع و نوآوری کمی وجود داشت، اما اکنون با وجود فضای مجازی و امکان و تجهیزاتی که فناوری‌های نوین در حوزه‌های مختلف در اختیار مردم قرار داده، زمینه ظهور و بروز پرحجم هرنوع سلیقه فرهنگی در جامعه ایجاد شده و محدودیت سازی به معنای اینکه هر کس موظف به انجام امر ثابتی باشد، محقق نمی‌شود و جواب نمی‌گیرد.

وزیر کشور با تأکید بر اینکه باید جلوی موارد آسیب رسان و موانع تعالی و رشد اخلاق را بگیریم و بستر را آماده و شرایط را سهل و تسهیلات را برقرار کنیم تا بتوانیم در یک شرایط مناسب پیش رویم، افزود: در مسیر این هدف، طریق، ابزار و تجهیزات باید به کمک بیاید تا بتوانیم این کار را به نحو احسن انجام دهیم.

وزیر کشور با اشاره به اینکه ذات فرهنگ، جامعیت و عمومیت است، تأکید کرد: امر فرهنگ و موضوع حجاب و عفاف موضوعی کاملاً اجتماعی است و موضوعات اجتماعی را تنها با راه‌حل‌های اجتماعی و با مشارکت عموم مردم می‌توانیم پیش ببریم.

وی با تأکید بر اینکه «اگر همراهی، همدلی و باور و اعتقادات مردم را در نظر نگیریم، موفق نمی‌شویم» اظهار کرد: باید از همه ظرفیت‌های مردمی، چه در قالب تشکل‌ها، سمن‌ها، هیأت‌ها، مساجد، و چه در قالب فردی کمک بگیریم.

اقدامات مؤثر نیروی انتظامی در طرح ناظر

وزیر کشور با اشاره به اقدامات خوب و مؤثر نیروی انتظامی در طرح ناظر، گفت: ۹۰ درصد انرژی در بخش‌های ایجابی و فرهنگ سازی موضوع حجاب و عفاف گذاشته می‌شود و ۱۰ درصد نیز برای از بین بردن موانع و شبکه‌های نامطلوب است که از سوی دشمنان و رسانه‌های معاند دنبال می‌شود و در جهت ایجاد فضای نامطلوب در کشور سعایت می‌کنند.

رحمانی فضلی با اشاره به اقداماتی خوبی که در حوزه اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری در سواحل شمال کشور انجام شده، اظهار کرد: آزادسازی سواحل از سال گذشته آغاز شده و تاکنون بیش از ۸۰ درصد آزاد شده است که با این اقدامات، می‌توان مراکز بیشتری را در دسترس مردم و مراکز فرهنگی برای بهره مندی بیشتر از سواحل قرار داد. بسیج متولی این امر است و سایر دستگاه‌ها به عنوان معین و همکار بسیج هستند و باید در این مسیر نیز از مشارکت مردم استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه «بار‌ها تأکید شده که چادر حجاب برتر است و البته در موضوع حجاب، رعایت موازین شرعی و اعتقادی و اخلاقی اصالت دارد و نوع و طرح و رنگ فاقد اصالت است» گفت: تنوع حجاب در ایران با توجه به تنوع جغرافیایی و فرهنگی و قومی و نژادی به صورت طبیعی در انطباق کاملاً مقبولی میان ارزش‌های دینی و اعتقادی و شرایط منطقه‌ای در بستر زمان و تاریخ بوده است و باید به این‌ها احترام بگذاریم.

تولید و عرضه چادر مشکی در کشور

وزیر کشور به تولید و عرضه چادر مشکی در کشور اشاره کرد و گفت: جلسه‌ای در این خصوص با حضور دستگاه‌ها و نهاد‌های مسؤول از سوی معاونت اقتصادی وزارت کشور تشکیل می‌شود تا ضمن فعال کردن ظرفیت موجود کشور، شاهد افزایش ظرفیت تولید کشور و تأمین مواد اولیه نیز در این عرصه باشیم.


برچسب ها: فرایش#
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
اجتماعی