مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان استان همدان گفت: خلأهایی در حوزه تربیت کودک و نوجوان داریم که باید با استفاده از ظرفیتهای مردمی پُر شود.
خانواده از مهمترین ارکان هر جامعه بوده و والدین و فرزندان تشکیلدهنده هر خانواده و جامعه هستند که توجه به مسائل و مشکلات این حوزه، یکی از الزامات در بهرهمندی از این ظرفیت و پیشگیری از ایجاد آسیبهای اجتماعی است.
امروزه شاهد آسیبها و مشکلات بسیاری در حوزه خانواده و توسعه و تأثیر آنها بر سلامت جامعه هستیم که باید مسئولان برای پرداختن به این مسائل و اندیشیدن چاره بهطور جدی ورود کرده و برنامههایی در این راستا اجرا کنند.
از ابتدای انتصاب حجتالاسلاموالمسلمین شعبانیموثقی به نمایندگی ولی فقیه در استان همدان پرداختن به حوزه خانواده و پیشبینی برنامههایی در راستای تحکیم بنیان این نهاد در دستور کار قرار گرفت و عنوان کردن این مهم در شورای فرهنگ عمومی، جدیت بیشتری به موضوع بخشید و اکنون با ایجاد مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان استان همدان، وعدهها در این خصوص عملیاتی شده است.
از هفته گذشته مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان استان همدان با افتتاح رسمی آغاز بهکار کرد که بهمنظور آگاهی از برنامهها و اهداف این مرکز با مدیرعامل مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان استان همدان گفتوگو کردیم.
حجتالاسلام شورا قصریفر در گفتوگو با خبرنگار ما ضمن بیان اینکه به دنبال دغدغه نماینده ولی فقیه در استان همدان و پیگیری وی در شورای فرهنگ عمومی استان صحبتهای اولیه برای شکلگیری مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان استان انجام شد، اظهار کرد: با استقبال شورای فرهنگ عمومی و مجموعههای مردمی از این پیشنهاد، در بهمنماه 6 نفر بهعنوان اعضای هیئتمدیره مرکز انتخاب شدند.
وی به صدور احکام اعضای هیئتمدیره مرکز اشاره کرد و گفت: با تصمیمگیری اعضای هیئتمدیره بنده نیز از بهمنماه بهعنوان مدیرعامل مرکز انتخاب شدم و این مرکز شروع بهکار کرد.
مدیرعامل مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان استان همدان بیان کرد: سوم تیرماه مرکز با حضور نماینده ولی فقیه در استان رسماً افتتاح شد و آغاز بهکار کرد.
وی به مکان کنونی مرکز اشاره کرد و افزود: مکان کنونی مرکز مجتمع آدینه (دفتر سابق نماینده ولی فقیه) تعریف شده و قرار است در این مکان مشغول بهکار شویم.
قصریفر با بیان اینکه متأسفانه خلأهایی در حوزه تربیت کودک و نوجوان داریم، تصریح کرد: این خلأها در خانواده و نهادهایی همچون آموزشوپرورش و بهزیستی بهعنوان متولیان امر تربیت وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه باید بتوانیم برنامهریزیهایی برای پُر کردن خلأها انجام دهیم، ادامه داد: در مرکز به این نتیجه رسیدیم که پُر کردن خلأها بدون حضور مردم امکانپذیر نیست.
مدیرعامل مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان استان همدان خاطرنشان کرد: ظرفیتهای بسیار عالی در بین مردم چه بهصورت مجموعه تربیتمحور و چه بهصورت افراد داریم که میتوانند به کمک نهادهای دولتی و خانواده بیایند.
وی جبههسازی این نهاد مردمی را سیاست اصلی مرکز دانست و یادآور شد: اجرای این سیاست بدون تصدیگری است که بتوانیم برای پُر کردن خلأها از ظرفیت مردم بهره ببریم.
قصریفر با بیان اینکه شناسایی، جبههسازی و استفاده از ظرفیتهای مردمی برای پُر کردن خلأها کار مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان استان است، اظهار کرد: در قدم نخست برای شناسایی ظرفیتهای مردمی به سراغ مجموعهها میرویم.
وی درخصوص شناسایی ظرفیتهای مردمی و استفاده از این پتانسیلها نیز گفت: در قدم نخست از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد ثبتشده در استانداری، بهزیستی، سازمان ملی جوانان و مجموعههای مردمی مسجدمحور و فعال در پایگاههای بسیج استفاده میشود.
مدیرعامل مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان استان همدان بیان کرد: نیازها و خلأها در خانواده، آموزشوپرورش و بهزیستی شناسایی شده و باید در رفع این خلأها یکدیگر را کمک کنیم.
وی با بیان اینکه در شهرستانها تقاضای ایجاد مرکز و نمایندگی دارند، افزود: جلسه مدیران امروز برگزار و تصمیمگیری برای سازوکار در این خصوص از طریق سایت مرکز اطلاعرسانی میشود.
قصریفر با تأکید بر اینکه سازمانها و مراکز ازنظر ما سه دسته هستند، تصریح کرد: سازمانهای نیازمند به خدمات ما آموزشوپرورش و بهزیستی بوده و سازمانهایی همچون شهرداری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و اداره کل ارشاد اسلامی میتوانند به ما خدمات ارائه کنند.
وی به قرار گرفتن سازمانها و مراکزی با توانایی ارائه خدمات و نیازمند خدمات مرکز در دسته سوم اشاره کرد و ادامه داد: در قدم نخست به سراغ بهزیستی و آموزشوپرورش رفته و اعلام کردهایم برای پوشش خلأها، نیازها را عنوان کنند.
مدیرعامل مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان استان همدان خاطرنشان کرد: بهمرور درحال رفتن به سمت سازمانهای خدماتدهنده نیز هستیم؛ اکنون یک مجموعه مردمنهاد را شناسایی کردهایم که به کمک ما آمده و از خدمات مرکز نیز بهرهمند میشود.
وی به انعقاد تفاهمنامه با این سازمان مردمنهاد اشاره کرد و یادآور شد: اعلام آمادگی برای این کار داشته و درحال بررسی و دستهبندی نیازهای این سازمان مردمنهاد و خدمات هستیم.
قصریفر با بیان اینکه برنامه کوتاهمدت مرز در سال جاری و طی هفته آینده منتشر خواهد شد، اظهار کرد: برنامه بلندمدت مرکز نیز طبق سیاستهای تعریفشده و اجرایی خواهد بود.
وی درخصوص مأموریتهای مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان استان نیز گفت: همافزایی و پشتیبانی از مجموعههای فعال در عرصه تربیت، تولید محتوای تخصصی و ایجاد الگوی جامع تربیت اسلامی کودک و نوجوان ازجمله مأموریتها است.
مدیرعامل مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان استان همدان بیان کرد: رصد و تحلیل فضای تربیتی موجود در جامعه و تهاجمهای دشمن در عرصه تربیت، نظارت و ارزیابی فعالیتهای تربیتی موجود در استان، تربیت استاد و مربی و ارائه خدمات تربیتی از دیگر مأموریتهای این مرکز پیشبینی شده است.
وی درخصوص دفاتر پشتیبان و عملیاتی مرکز نیز یادآور شد: دفتر تولید محتوا، دفتر امور مربیان، دفتر مشاوره، دفتر تبلیغ و دفتر خدمات تربیتی در بخش پشتیبان تعریف شده است.
قصریفر تصریح کرد: دفتر کودک از نوزادی تا هفتسالگی و دفتر پسران و دختران بهطور مجزا از سن هفت تا 18 سالگی نیز در دفتر عملیاتی پیشبینی شده است.
پرداختن به حوزه خانواده و بهویژه کودک و نوجوان با اجرای تربیت اسلامی امری ضروری است که با ایجاد مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان استان همدان این مهم مورد توجه قرار گرفته و سازمانهایی همچون آموزشوپرورش، بهزیستی، اداره کل ارشاد اسلامی و سازمانهای مردمنهاد میتوانند کمککننده به مرکز بوده و از خدمات آن نیز بهرهمند شوند؛ امید است با حمایت ویژه مسئولان و مدیران شاهد توفیقاتی در این حوزه باشیم.