سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

شناسه خبر: 3880
ارتقای زنان شاغل، متناسب و هم‌سطح ارتقای آقایان در نظر گرفته شود
تاریخ انتشار: 1400/9/11 14:36:39

دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه پیام نور همدان با بیان اینکه قانون‌های مصوب در مجلس نباید راه مفر تحت عنوان تبصره داشته باشند، گفت: مشکلات جامعه ما در همه حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به تبصره‌ها، لابی کردن‌ها و دور زدن‌ها برمی‌گردد.

مجلسی، سزاوار نظام اسلامی است که راهبر و راهگشا در جهت عملیاتی شدن آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب اسلامی و قانون اساسی نظام و چشم ناظر و زبان گویای ملت در پیگیری مطالبات ملت و رفع مشکلات باشد؛ مردم همواره به‌دنبال این هستند که در انتخابات، امور را به افرادی بسپارند تا طبق قانون اساسی و اسناد بالادستی نظام با وضع قانون درست برای رفع مشکلات و بهبود وضعیت مردم تلاش کنند.

اقشار مختلف در بحث قانون‌گذاری‌ها، مصوبات و قوانین از مجلس انتظاراتی دارند که می‌طلبد این انتظارات بیان شده و به گوش نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برسد؛ البته در هر برهه و با توجه به شرایط پیش آمده این انتظارات و مطالبات تغییراتی داشته و یا توجه به روی کار آمدن مجلس انقلابی چشم‌ها بر حل بسیاری از مشکلات با تدوین قوانین در حوزه‌های مختلف دوخته شده است.

با درج اخبار مختلف این حق به اقشار داده شده تا انتظارات خود را از مجلس انقلابی عنوان کنند که این موضوع بسیار در رسانه‌ها عنوان شده است؛ در پایگاه خبری فرایش نیز برآن شدیم انتظار زنان از مجلس را در گفت‌و‌گو با دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه پیام نور همدان شنوا باشیم.

اعظم خطیبی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما با بیان اینکه زنان به‌ویژه زنان شاغل مشکلات بسیاری دارند، اظهار کرد: زنان شاغل دارای فرزند نیاز به مکان‌هایی همچون مهدکودک‌ها و پیش‌دبستانی‌هایی نزدیک محل کار برای نگهداری کودکان خود دارند.

وی با تأکید بر اینکه ارتقای خانم‌ها باید متناسب و هم‌سطح ارتقای آقایان در نظر گرفته شود، گفت: خانم‌ها علاوه بر کار، بحث خانه‌داری و فرزندداری را نیز دارند، این‌ها نکات مهمی است که باید در بحث ارتقای زنان دیده شود.

این دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه پیام نور همدان بیان کرد: اگر قرار باشد ارتقای خانم‌ها را هم‌سنگ با ارتقای آقایان در نظر بگیریم، هیچ‌وقت نمی‌توانند پیشرفت کنند؛ اگر مدعی توجه به خانواده و تربیت فرزندان هستیم باید در مباحث ارتقای شغلی و مواردی ازاین‌دست به خانم‌ها توجه شده و امتیازاتی به آن‌ها داده شود.

خطیبی با تأکید بر اینکه مدیریت خانواده و فرزندان به عهده خانم‌هاست، افزود: زنان هرچه زمان بیشتری برای بودن با خانواده داشته باشند تأثیر بسزایی در تحکیم بنیان خانواده و فرزندان خواهد داشت.

وی با بیان اینکه در بحث شغلی، ساعت کاری خانم‌ها نباید همچون آقایان محاسبه شود، تصریح کرد: با توجه به شرایط کرونایی و دورکاری خانم‌ها نباید حقوق آن‌ها کم شود چراکه خانم‌ها در خانه وظایف شغلی خود را انجام می‌دهند.

دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه پیام نور همدان ادامه داد: اگر خانواده با همسر و مادری خسته و افسرده مواجه شود، بازتاب و اثر افسردگی شغلی وی به محیط خانوادگی منتقل شده و خانواده دچار گسست می‌شود که با آسیب خانواده، جامعه نیز آسیب می‌بیند.

خطیبی با تأکید بر اینکه خانم‌ها عنصر محوری در خانواده هستند، خاطرنشان کرد: باید به زنان توجه شده و متناسب با کاری که بیرون از خانه انجام می‌دهند و در نظر گرفتن صرف زمان برای همسر و تربیت فرزندان، موارد در ارتقای شغلی آن‌ها و مباحث مرتبط پیش‌بینی شود.

وی با بیان اینکه امتیازات ارتقای شغلی و علمی زنان نباید هم‌سنگ آقایان باشد، یادآور شد: باید اغماض‌هایی برای خانم‌ها در نظر گرفته شود؛ دوره کرونا دوره خوبی بود و مسئولان ما تجربیات خوبی کسب کردند، خانم‌های شاغل در درون خانواده طی این دوران، دورکاری داشته و خانواده و فرزندان را نیز مدیریت کرده‌اند بنابراین نباید مزایای شغلی خود را از دست بدهند تا موجب دلسردی آن‌ها نشود.

دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه پیام نور همدان اظهار کرد: با بیان اینکه در حوزه‌های مذکور مرتبط با خانم‌ها باید قوانینی توسط مجلس تصویب شود، گفت: اگر قانونی در هر حوزه به‌ویژه حوزه زنان در مجلس مصوب شد حتماً باید اجرا شود؛ باید تبصره‌ها حذف شود.

خطیبی با تأکید بر اینکه قانون‌های مصوب در مجلس نباید راه گریزی تحت عنوان تبصره داشته باشند، بیان کرد: مشکلات جامعه ما در همه حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به تبصره‌ها، لابی کردن و دور زدن‌های قانون برمی‌گردد.

وی افزود: قانون واضح و روشن است اما در قالب آیین‌نامه و بخش‌نامه، تبصره‌هایی به آن افزوده می‌شود و به تبع آن دست رؤسا و مسئولان را باز می‌گذارد پس زمانی که تعارض منافع برای آن‌ها باشد جلوی این قوانین گرفته می‌شود بنابراین باید تبصره‌ها حذف شود.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه کشورهای پیشرفته صنعتی راه تبصره‌ها را بسته‌اند، تصریح کرد: قانون باید در هر حوزه‌ای اجرا شود تا جامعه به سامان شده، نظم اجتماعی پیدا کند و اعتماد اجتماعی بازگردد.

خطیبی با تأکید بر اینکه کارهای بسیاری می‌شود از طریق مجلس و تصویب قوانین انجام داد، یادآور شد: باید نظارت در اجرای قوانین در همه حوزه‌ها ازجمله خانواده و زنان وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: باید از توانمندی مدیریتی زنان در بخش‌های مختلف نیز استفاده شود، متأسفانه مردان احساس می‌کنند خانم همکار نبوده و رقیب است، به دلیل این دید رقابتی امکان رشد برای خانم‌ها بسیار کم است؛ این مهم را از مجلس مطالبه داریم.

وی نکته پایانی در خصوص تصویب قوانین را این‌گونه یادآور شد: باید کادر حراستی، نظارتی و ارزشیابی از زیر یوق ریاست‌ها بیرون بیایند.

زنان انتظارات بسیاری از مجلس شورای اسلامی در بحث تصویب قوانین و مصوبات در حوزه زنان، خانواده و سایر حوزه‌ها دارند که ازجمله آن در نظر گرفتن قوانینی به‌منظور ارتقای شغلی زنان و مسدود کردن راه مفرهای اجرای قوانین با عنوان تبصره است؛ البته مهم‌ترین موضوع در این خصوص، نظارت بر اجرای قوانین بوده و در صورت تحقق این امر و با ارتقای شغلی زنان امکان استفاده از توانمندی‌های زنان در عرصه‌های مدیریتی نیز فراهم خواهد شد که البته اعمال این مهم نیز نیازمند تصویب قوانینی در این بخش است.

گرچه حوزه زنان بسیار گسترده بوده و بیان خواسته‌ها و مطالبات در این بخش نیز به همان نسبت گسترده است اما در این بخش بیشتر مطالبات زنان شاغل از مجلس در بحث قانون‌گذاری‌ها عنوان شد که امید است مورد توجه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی قرار گیرد و در این خصوص به‌ویژه نمایندگان خانم در مجلس در تصویب چنین قوانینی تلاش کنند.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
اجتماعی