به تازگی یک لایو از ساسی مانکن و عمو پورنگ در فضای مجازی منتشر شده که در آن مجوزِ پخش آهنگ «تک اردک» به ساسی مانکن داده شده است.
«پورنگ بیا داشِتو کشتن» این متن پست اینستاگرامی ساسان حیدری معروف به ساسی مانکن است که در آن اعلام کرده، قصد دارد آهنگ «تک اردک» را پخش کند. درحالی که داریوش فرضیایی معروف به عمو پورنگ این آهنگ را حدود ۲۰ سال پیش در برنامه کودک اجرا کرده است.
ساسی مانکن با انتشار یک ویدئو که در آن با عمو پورنگ لایو دو نفره برگزار کرده، ادعا کرده است که عمو پورنگ به او اجازه داده که اهنگ «تک اردک» را بخواند، اما عمو پورنگ با تکذیب این حرف و ساختگی بودن ویدئو گفته است که « خندهام میگیرد، من موضوعات مهمتری برای رسیدگی دارم»
تاکنون بیش از ۱۳ هزار و ۶۰۰ دیدگاه (کامنت) در زیر محتوای منتشرشده در صفحه اینستاگرام این خواننده نوشته شده است. اکثر دیدگاهها منفی بوده و این کار ساسی مانکن را «تلاشی دیگر برای دیده شدن» دانستهاند.
پیش از این در آذر ماه امسال، عمو پورنگ با انتشار بخشی از آهنگ آخر ساسی مانکن در اینستاگرام گفته بود: «… به بچههای بیگناه و معصوم رحم کنید…من مخالف شادی نیستم اما نه به این قیمت» ساسی مانکن هم زیر همان پست مدعی شد، این اثر را برای کودکان نساخته است، اما در عین حال از لوکیشن و پسزمینه کودکان استفاده کرده و با گریم «عموقناد» و حرکات آشنای او برای کودکان ظاهر شده است.
آنطور که از شواهد پیداست آهنگ جدید ساسی مانکن هم با تِم کودکان و نوجوان همراه است. ساسی مانکن بعد از انتشار آهنگ آخرش، چند باری عمو پورنگ را در صفحه اینستاگرامش مخاطب قرار داده و تصاویر او را به اشکال مختلف منتشر کرده، اما عمو پورنگ واکنشی نشان نداده است.
جامعهشناسان معتقدند که موضوع موزیک زیرزمینی و انتشار آهنگ خوانندههایی که نسل جوان جامعه به آن توجه نشان دادهاند مثل امیر تتلو، هیچکس، زدبازی و ساسی مانکن، در دو دهه اخیر یکی از پررنگترین عوامل تاثیرگذار بر جامعه ایران است که اگر به موقع جلوی آن گرفته نشود، تاثیرات جبران ناپذیری را روی نسل آینده به جای میگذارند.
مجری برنامه کودک محمد مسلمی معتقد است که صدا و سیما برای کودک و نوجوان محتوایی تدارک ندیده است که با کمک آن بتوان «کودکان را از رفتن به سمت محتوای نامناسب بازداشت»، با این شرایط نمیتوان دنیا را متوقف کرد و اجازه نداد که هیچکس خلاف میل ما عمل نکند. اما مینا عباسی، کارشناس رسانه، میگوید که اگرچه در دنیای تکنولوژی نمیتوان جلوی صدای ساسی مانکنها را گرفت و در عین حال گرایش انسان به سمت لذت طلبی بیشتر است، اما «با وقت گذاشتن برای فرزندان، والدین میتوانند کاری کنند که سلیقه موسیقی کودکانشان، مبتذل و هجو نباشد.»
کارشناسان تربیتی معتقدند که خانوادهها در حوزه سلیقه موسیقی فرزندشان نقش به سزایی ایفا می کنند.
صدابردار پیشکسوت عرصه موسیقی محمود امینی معتقد است که «اگر کودکان از ابتدا با موسیقی و اصول آن آشنا شوند به سراغ موسیقی فاخر میروند و جذب موسیقیهای کم ارزش و بی محتوا نمیشوند»، والدین باید توجه کنند که نوع موسیقی که فرزندشان گوش میدهد در روحیه او بسیار تاثیرگذار است و این مسئله توجه و مدیریت و صرف وقت بیشتر از سوی والدین را میطلبد.