سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

شناسه خبر: 4142
تاریخ انتشار: 1402/7/18 09:32:20

 جامعه‌شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی با اشاره به آفت مادی‌گرایی در دنیای امروز آن را یکی از مهمترین عوامل کاهش همدلی در جامعه برشمرد

 امان‌الله قرائی مقدم با بیان اینکه بالغ بر 9 هزار سال است که در ایران تاکید به خیرخواهی و کمک به هم‌نوعان شده است،ابراز کرد:در واقع بی‌تفاوتی نسبت به دیگران در دین مقدس اسلام وجامعه ایران نهی شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی تهران با بیان اینکه خیرخواهی ریشه تاریخی و فرهنگی در ایران دارد، عنوان کرد: با مطالعه در تاریخ گذشتگان می‌توان این موضوع را درک کرد که در تمام نقاط ایران خیرخواهی و کمک به دیگران جریان داشته است.

وی با بیان اینکه کمک و همکاری مردم ایران با یکدیگر تاکنون باعث شده است که این کشور در مقابل دشمنان ایستادگی کند و آنها را مغلوب سازد،اظهار کرد: قرن‌ها است که باهمدلی و خیرخواهی توانسته‌ایم هویت ملی را حفظ کنیم.

این جامعه شناس با بیان اینکه ادبیات ایران سرشار از مضامین کمک و خیرخواهی به دیگران است،عنوان کرد:در این راستا می‌توان به شعر شاعر بزرگ سعدی مبنی بر اینکه بنی ادم اعضای یکدیگر هستند که در آفرینش زیک گوهر هستند اشاره کرد.

*****دردا که راز پنهان خواهد شد آشکارا

قرائی مقدم با بیان اینکه این شعر سعدی سر لوحه سازمان ملل قرار گرفته است،ابراز کرد: این شعر اشاره به همدلی و خیرخواهی دارد در واقع در فرهنگ و ادبیات ایران زمین به طور مستمر به این موضوع اشاره شده است.

وی با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر روحیه خیرخواهی و کمک به دیگران در جامعه کاهش یافته و مردم نسبت به یکدیگر بی‌تفاوت‌تر شده‌اند،اذعان کرد:مشکلات اقتصادی،چالش‌های زندگی و عدم آموزش در این خصوص باعث شده است جامعه امروزی بی‌تفاوت‌تر از دهه‌های گذشته باشند.

این جامعه شناس با اشاره به اینکه میزان پررنگی این ویژگی در میان مردم امروز بیان کرد: به اعتقاد بسیاری از جامعه‌شناسان مردم در جامعه امروزی مادی‌گراتر از قبل شدند و در واقع روابط امروزه بر پایه سود و زیان شکل می‌گیرد.

قرائی مقدم با بیان اینکه خودمحوری اساس زندگی در عصر معاصر را شکل می‌دهد،عنوان کرد:در واقع در دنیای امروزه افراد هر آنچه را که برای خود می‌پسندند را اصل زندگی خود قرار می‌دهند و ارزشی برای نظرات و علایق دیگران قائل نمی‌شوند.

**** از کنار «بی‌تفاوتی» بی‌تفاوت نگذریم

وی با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر ذهنیت حاکم بر بشر و کشور ما مسائل مادی است،خاطر نشان کرد: در جامعه امروز ما برخی از روابط خواهر و برادری،زن و شوهر و حتی عشق و احساسات براساس مسائل مادی شکل می‌گیرد و در واقع مادی‌گرایی به بسیاری روابط شکل و ارزش می‌دهد.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه معنویات در جامع امروزی کمرنگ شده است،اظهار کرد:کم‌توجهی به ارزش‌ها، فرهنگ و میراث تاریخی ایرانی باعث شده است که مردم نسبت به حال دیگران بی‌تفاوت باشند.

قرائی مقدم ضمن اشاره به عکملکرد ضعیف آموزش و پرورش در خصوص مهارت‌آموزی در حوزه‌های مختلف به دانش‌آموزان،اظهار کرد: متاسفانه در جامعه امروزی در مدارس، مساجد و سایر اماکن تاثیرگذار، کمتر از گذشته به موضوع خیرخواهی و کمک به دیگران پرداخته می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی از جوانان از معنویات مرسوم و تاریخی کشور دور شدند،اذعا ن کرد:متاسفانه برخی از جوانان اطلاعی از تاریخ، فرهنگ و ادبیات ایران ندارند و این فقدان اطلاعات باعث شده است که با آغوش باز از فرهنگ سایر کشور‌ها استقبال کنند.

این جامعه شناس با بیان اینکه‌متاسفانه در عصر حاضر بی تفاوتی و بی‌احساسی در جامعه رشد کرده است، عنوان کرد: به طور مثال تصادفی که در اصفهان رخ داد و دخترک پورشه‌نشین پسر فقیر را کشت مصداق همین مسئله و چالش در کشور است.

قرائی مقدم با بیان اینکه عدم آموزش درخصوص همدلی در خانواده،آموزش و پرورش و دانشگاه سبب بی‌تفاوتی مردم شده است،یادآورشد: در حال حاضر برخی افراد در جامعه درد دیگران را درد خود نمی دانند و این امر سبب گسترش فقر در جامعه شده است.

وی افزود: توسعه فرهنگ خیرخواهی نیاز به آموزش از طریق مجاری مختلف آموزشی دارد که این مهم از طریق آموزش خاص و عام دارد.

حال با توجه آنچه گفته شد چند صباحی است که دیگر برای کسی مهم نیست دیگری درگیر مسائل مالی، عاطفی یا خانوادگی است یا فلان عملکرد شخصی چه مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تولید می‌کند و باعث آسیب زدن به دیگری می‌شود.

افراد سر در گریبان زندگی خود، به کاهش سطح روابط خانوادگی روی آورده و عطای نشست و برخاست با اقوام را به لقای خرج و مخارج بخشیده‌اند؛ گویا نسبت به سرنوشت یکدیگر بی‌تفاوت شده‌اند. دایره این خودخواهی به داخل خانواده‌ها هم کشیده شده و اعضا تنها به مسائل خودشان اهمیت می‌دهند نمونه این رفتارها را می‌توان در شخصی شدن بیش از اندازه روابط دید.

در واقع در جامعه امروزی به دلیل برخی از مسائل و مشکلات همچون فشار‌های اقتصادی،فراموشی آموزه‌های دینی،بی تفاوتی و غیره سبب شده که مردم جامعه نسبت به امور خیرخواهانه کم‌توجه‌تر باشند که لازم است برای برون‌رفت از این اوضاع آموزه‌های دینی، تقویت روحیه امید،خیرخواهی و غیره را در جامعه افزایش دهیم


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
اقتصادی