انبه حاوی مواد مغذی خیلی بالایی بوده و به بسیار پرطرفدار است. این میوه دارای مقادیر بسیاری فیبر، ویتامین A و قند طبیعی است و خوراکی فوق العاده برای یک میان وعده مقوی محسوب میشود. به همین علت خیلی از افراد حتی در فصولی که انبه نیست هم دوست دارند از فواید این میوه استفاده کنند. امروز تصمیم گرفتیم تا شیوه خشک کردن و تهیه چیپس انبه را به شما آموزش دهیم.
برش دادن انبه
چنانچه دستگاه هستهگیر انبه نداریم، انبه را عمودی روی تخته قرار میدهیم. با یک دست خود انبه را نگه داریم با دست دیگر خود با چاقو به فاصله یک سانتیمتر از سطح مقطع فرضی میانی، دو برش موازی میزنیم. دو برش بزرگ بدون هسته و یک تکه با هسته به دست میآید. پوست را ازبرشهای بدون هسته میگیریم و تکههای انبه را روی ورقهای میچینیم.
تکهای که هسته دارد را روی میز گذاشته و با چرخاندن چاقوی نوک تیز، هسته را از آن خارج میکنیم. باید دقت کنید که قبل از برش زدن پوست آن را نگیریم. زیرا شکل میوه به هم میخورد. برای پوست گیری انبه، تکههای میوه را به مدت فقط سی ثانیه در آب جوش میریزیم و آنگاه به یک ظرف آب یخ انتقال میدهیم تا پوست میوه به آسانی جدا شود.
نحوه خشککردن انبه
شیوه اول: خشککردن انبه بهوسیله نور خورشید
برای خشککردن میوهها در فضای باز و نور خورشید انبههایی را انتخاب کنید که نه خیلی رسیده و نه خیلی نارس باشد. به علت آلودگی هوای کلان شهرها، خشک کردن در فضای باز و در زیر نور آفتاب چندان توصیه نمیشود.
برای خشککردن انبه یک روز گرم و آفتابی را که رطوبت هوا زیر ۶۰ درصد باشد را انتخاب میکنیم. آنگاه انبهها را خوب شسته و هسته آن را جدا میکنیم و میوهها را به قطعات کوچک و نازک برش میزنیم. (بهتر است از میوههای سفت استفاده کنید تا موقع شستن یا خرد کردن له نشوند ولی اگر میوههایتان نرم است از چاقوی خیلی تیز و ارهای استفاده کنید).
میوهها را روی توری یا سینی قرار داده و آنها را روی دو عدد آجر میگذاریم تا از زمین فاصله بگیرد. روی میوهها را یک توری نازک میاندازیم و در آفتاب قرار میدهیم. برای سرعت بخشیدن در خشک شدن میوهها، در زیر سینی یک ورق آلومینیوم قرار میدهیم. هرچند روز یکبار به میوهها سر میزنیم و در آخر میوههای چروکیده و ترد را جمعآوری میکنیم.
شیوه دوم: خشککردن انبه بهوسیله فر
در این شیوه بهتر است برای جلوگیری از رشد باکتریها، میوهها را در دمای خیلی کم گرمکنیم. دمای فر را میان ۵۰ تا ۷۰ درجه سانتی پایه تنظیم میکنیم. سینی فر را با کاغذ مومی پوشش میدهیم و تکههای انبه را بافاصله از هم میچینیم. برای پیشگیری از جمع شدن میوهها، یک توری گرد مخصوص پیتزا را روی میوهها قرار میدهیم.
میوههای داخل فر را هر دو ساعت یکبار زیرورو میکنیم تا همه قسمتهای آن یکنواخت خشک گردد. هنگامی که انبهها بافت چرممانندی پیداکرده و قابلانعطاف باشند، آماده بیرون آوردن از فر هستند. بعد از بیرون آوردن میوههای خشکشده از فر، آنها را در ظرفهای پلاستیکی یا شیشهای قرار میدهیم و ۴ روز درب ظرف را باز میگذاریم تا رطوبت باقیمانده از میوهها خارج شود.
شیوه سوم: خشککردن انبه با دستگاه خشککن
به گزارش وب گاه بیتوته، در این شیوه هم مثل دیگر شیوهها اول انبهها را خوب میشوییم تا تمیز شوند؛ آنگاه آنها را برش میزنیم. دمای دستگاه خشککن را روی ۵۷ درجه سانتی پایه تنظیم کرده و میوههای برش دادهشده را داخل دستگاه میچینیم. مدتزمان ماندن میوهها در دستگاه ۲۴ تا ۴۸ ساعت میباشد.
برای پیشگیری از خشک شدن بیشاز اندازه میوهها هر ۴ ساعت یکبار آنها را زیرورو میکنیم. روش فر و روش دستگاههای خانگی دو روش مرسوم برای خشک کردن انبه میباشند. که گوشت لطیف انبه در روش فر ممکن است قدری صدمه ببیند.
نحوه صحیح خشک کردن انبه
مهمترین خواص انبه و چیپس انبه عبارتند از:
- کاهش زوال شبکیه افراد سالمند
- جلوگیری از آسم
- خواص انبه ضد سرطان بودن آن است
- درمان ناراحتیهای قلبی و عروقی
- درمان بیماریهای گوارشی
- تقویت پوست و مو
- تقویت استخوانها
- ارزش غذایی و میزان کالری انبه خشک در هر ۱۰۰ گرم برابر با ۳۱۹ کالری می باشد.