سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

شناسه خبر: 4040
تاریخ انتشار: 1401/10/5 15:03:47

 حجت الاسلام  محمد جوادی با بیان اینکه شخصیت  حضرت زهرا(س) در هریک از  ابعاد  فردی و اجتماعی و خانوادگی  الگوی تمام عیاری است که می تواند  چراغ راهی پیش‌روی ما باشد  گفت:  شخصیت بزرگ ایشان الگویی برای تمام  بشریت است.

درباره حضرت زهرا (س) سخن گفتن سهل و ممتنع است و سهولتش فراوانی فضیلت اوست و صعوبت آن برای عمق و ژرفای غیرقابل غوص و شنای آن می‌باشد. (جوادی آملی، ١٣٨٢، ج ١: ۲۷)  بازهم سوم جمادی‌الثانی  شد  شیعیان جهان، سیاهپوش بانویی می‌شوند که همگی او را با نام «مادر» می‌شناسند بانویی که هم برای پدرش، هم برای همسرش، هم برای فرزندانش، هم برای شیعیانش و هم برای همه صالحان جهان، مادری می‌کند. بر این اساس با توجه بعه اهمیت موضوع بر آن شدیم تا درخصوص شخصیت  این بزرگوار  با  حجت الاسلام محمد جوادی  گفت‌وگویی را ترتیب دهیم که در ادامه می خوانید:

 این مدرس حوزه  علمیه همدان  با بیان اینکه این بانوی بزرگوار  دارای شخصیت بزرگ و والایی است که می‌توان گفت جزخداوند متعال و نیز پدر و همسرو  همچنین فرزندان معصومش کسی نتوانست  به صورت واقعی این بانوی بزرگوار را بشناسد  گفت:  بنابراین  یقینا بیان  مطلب درخصوص  شخصیت این  بزرگوار از زبان  افرادی همچون من و نیز دیگر بزرگان و علما هر چقدر هم رسا و بلیغ باشد تنها یک گوشه از زندگی او را در برخواهد گرفت.

 حجت الاسلام محمد جوادی  با  اشاره به اینکه  هریک از بخش‌های زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی این بانوی  بزرگوار  نیازمند  صرف  ساعت‌ها  سخنرانی در منبرها است تشریح کرد:  این  بزرگ منشی در ابعاد مختلف  را می‌توان در بخش‌های مختلف حیات او همچون  فاطمه و  نحوه  ارتباط  او با پدرش با همسرو فرزندانش  و نیز رفتار  عبادی، سیاسی و اجتماعی   او به صورت مجزا  مورد رصد  قرار داد و آن را الگویی برای تمام  جهانیان دانست.

 وی با بیان اینکه این بزرگوار  در هریک از  ابعاد بیان شده الگوی تمام عیاری   است که می‌تواند  چراغ راهی پیش‌روی ما باشد  اظهارکرد:  برای ترسیم  شخصیت این بزرگوار تنها به یک حدیث از ایشان بسنده می‌کنم .

 حجت‌الاسلام  جوادی  ادامه داد:حضرت فاطمه (علیها السّلام)فرمودند  حُبِّبَ اِلَیَّ مِن دُنیاکم ثَلاثُ:تِلاوَةُ کِتابِ اللهِ، وَ النَّظَرُ فی وَجهِ رَسُولِ‌اللهِ، وَالإنفاقُ فی سَبیلِ الله؛ یعنی از دنیای شما سه چیز در نظر من دوست‌داشتنی است: خواندن کتاب خدا، قرآن، نگاه به سیمای رسول خدا صلّی‌الله علیه وآله و سلّم، انفاق در راه خدا.

وی با ارائه  شرحی بر این حدیث گفت:  از نگاه عارفان بصیر دنیا گذرگاهی به سوی آخرت جاوید است.پس نباید دل به آن بست و دنیا را دوست داشت ولی همین دنیای نکوهیده و فریب‌دهنده و بی‌وفا می‌تواند وسیله آباد ساختن آخرت و تأمین سعادت  شود، به شرط آن‌که انسان فریفته آن نشود و دل به آن نبندد و آن را وسیله و پلی برای رسیدن به بهشت قرار ندهد.

 حجت‌الاسلام جوادی  با اشاره به اینکه این سه چیز  محبوب و دوست‌داشتنی در نظر دختر پیامبر صلی الله علیه و آله، جلوه‌هایی است که انسان را آخرتی و بهشتی می‌کند ابر از کرد:  تلاوت کتاب خدا روشنگر دل و دیده است.

وی با تاکید براینکه انس با این کتاب مقدس و خواندن آیات وحی رشته‌های وابستگی به دنیا را قطع می‌کند و مسلمانان را آخرتی می‌سازد، گفت:  تلاوت قرآن یکی از مواردی است که ما متأسفانه به آن کمتر توجه می‌کنیم، تلاوت و توجه به قرآن کریم است؛ در ظاهر بهترین نوع این کتاب را تهیه می‌کنیم اما در مقام تلاوت یا عمل... !!! این در حالی است که خداوند حكیم در این مورد می فرماید: یَا أَیُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَتْکُمْ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّکُمْ وَشِفَاءٌ لِمَا فِی الصُّدُورِ وَهُدًى وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ ﴿٥٧ قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَلِکَ فَلْیَفْرَحُوا هُوَ خَیْرٌ مِمَّا یَجْمَعُونَ ﴿٥٨ ای مردم، از سوی پروردگارتان موعظه و اندرزی برای شما آمد، كلامی و قرآنی كه مایه شفای بیماری دل‌ها و روان‌ها است و چیزی كه مایه هدایت و راهنمایی است و رحمت برای مومنان است. ای پیامبر به مردم بگو به فضل پروردگار و به رحمت بی‌پایان او و این كتاب بزرگ آسمانی كه جامع همه نعمت‌ها است باید خشنود بشوند نه به ثروت‌اندوزی و پست و مقام دنیا و فزونی قوم و قبیله. (سوره یونس آیات 58-57)

 وی ادامه داد: بنابراین چه چیزی می‌تواند زیباتر از این باشد که بنده با خالق خود که بهترین مونس است صحبت کند، درد و دل داشته باشد آن هم با تلاوت قرآن کریم .

حجت الاسلام جوادی با بیان اینکه امتیاز دیگری که با تلاوت قرآن کریم می‌توانیم برای خود به ارمغان بیاوریم، نور و برکت است چنانچه در روایت داریم که می‌فرماید: خانه‌های خود را با تلاوت قرآن نورانی كنید؛ خانه‌ای كه زیاد در آن قرآن تلاوت شود خیر و بركتش فزونی یابد به اهلش فراخی رسد و نورش به اهل آسمان روشنایی دهد؛ بدان‌سان كه ستاره‌های آسمان به اهل زمین، روشنایی دهند.

وی با تاکید براینکه براى تلاوت قرآن كریم فضایل، آثار و فواید دنیایى و آخرتى فراوانى بیان شده است که از جمله آن تعالی ایمان، صفاى دل، تخفیف گناهان، عبادت برتر، برخوردارى از ثواب فرشتگان و پیامبران، هم‌نشینى با فرشتگان، پیمودن درجات كمال و ترقى در بهشت، درمان بیمارى‌هاى روحى، رفع غم و اندوه، روشنایى دیدگان، مونس تنهایى، عمر با بركت، استجابت دعا، رفع عذاب از پدر و مادر و غیره اشاره کرد، اظهارکرد: دومین چیزى که حضرت زهرا(علیها السلام) مى‌فرماید از دنیاى شما اختیار کردم و محبوب من است، نگاه کردن به صورت رسول الله است، و این به چند جهت است یکى به خاطر اینکه پدر است و نگاه محبّت‌آمیز به چهره پدر عبادت است  و دوم به خاطر اینکه پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله) عالم است و نگاه به چهره عالم عبادت است و سوم به خاطر اینکه پیامبر است.

وی با بیان اینکه  در این زمان‌که ما از حضور رسول خدا صلی الله و علیه وآله محروم هستیم، فرصت نگاه پر محبت داشتن به پدران و نیکی کردن به آن‌ها را از دست ندهیم تصریح کرد:  موضوع بعدی انفاق در راه خدا است.

 این مدرس حوزه با بیان اینکه همیشه از خود می‌پرسیدم آیا عملی هست که انسان آن را انجام دهد تا به وسیله آن بتواند بسیاری از خوبی‌ها را بدست آورد؟ این سوال در ذهنم بود تا یک روز که در حال خواندن قرآن بودن به این آیه رسیدم که می‌فرمود: «هرگز به (حقیقت) نیكوكارى نمى‌رسید مگر اینكه از آنچه دوست مى‌دارید، (در راه خدا) انفاق كنید و آنچه انفاق مى‌كنید، خداوند از آن آگاه است». (ال عمران: 92)  اظهارکرد: انفاق یعنی بخشش از چیزی‌که انسان در اختیار دارد و می‌تواند به دیگران بدهد؛ این چیز می‌تواند علم باشد، یا مال و ثروت و یا حتی انفاق محبت و همدلی و همدردی با دیگران خداوند در کنار نماز به انفاق توجه می‌دهد تا ارزش و اهمیت آن را تبیین کند.

حجت الاسلام جوادی با  تاکید براینکه انسان باید تا زمانی که زنده است و مالش در اختیارش است از آن انفاق کند و سنگی از جلوی پای نیازمندی بردارد.گفت:امیرالمومنین امام علی (علیه السلام)  در این باره می‌فرمایند: «ای فرزند آدم! خودت وصی مال خویش باش، امروز به گونه ای عمل کن که دوست داری پس از مرگت عمل کنند.» (نهج البلاغه، حکمت 254)

 مع الوصف  با توجه به آنچه  گفته شد بى‌شک خلقت حضرت فاطمه (س) پاسخ غیرتمندانه دستگاه آفرینش به تحقیر تاریخى زن و پاسخى جاودانه به چگونگى جریان یافتن زنانگى در متن حیات بشرى است.

آفرینش و زندگی حضرت فاطمه (س) این نکته را به اثبات رساند که مى ‏توان احساسات و انعطاف زنانه را با شعور و درایت حماسى پیوند زد؛ مى ‏توان از محیط خانه منشا تحولات اجتماعى و تاریخى شد؛ مى‏ توان در محراب عبادت با ملک همنوا و از آنجا، پاى به مسجد گذاشت و بلاغت را در ادبیات سیاسى و فرهنگى به اوج رساند؛ مى ‏توان اوج اقتدار زنانه را در خضوع به همسر، پرورش فرزند، خانه‏ دارى هدفمند، توجه به علم و معرفت و حضورموثر در مهم‏ ترین عرصه‏ هاى حیات سیاسى و اجتماعى، تعریف کرد و عمر کوتاه زندگى مادى را تا همیشه تاریخ جاودانه ساخت.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
فرهنگی