بانوی قایقران همدانی با بیان اینکه امکان تمرین قایقرانان در همدان فراهم نیست، گفت: رشته قایقرانی و رویینگ نیاز به قایق، پارو و محل مناسب برای تمرین دارد که وضعیت استان در تأمین این موارد بسیار ضعیف است.
قایقرانی نوعی ورزش و سرگرمی با انواع متفاوتی از قایق در رشتههای قایقرانی آبهای آرام، کانوپولو، راندن قایق اژدها، راندن قایق بادبانی، قایقرانی اسلالوم در آبهای خروشان و روئینگ است و رشته آبهای آرام شامل رشتههای کایاک و کانوی 1، 2، 3 و 4 نفره است.
قایقرانی در دو بخش مردان و زنان دنبال میشود و در ایران نیز طی سالهای اخیر پیشرفتهایی را در بخش بانوان این رشته ورزشی شاهد بودهایم و استان همدان نیز در این میان جایگاه خوبی را با معرفی بانوان موفق در قایقرانی داشته است و کسب عناوین ملی و فراملی از افتخارات این ورزشکاران بوده است.
بانوی 19 ساله همدانی ورزشکار موفق در رشته قایقرانی یکی از افتخارات این رشته ورزشی در استان همدان است که در ردههای جوانان و بزرگسالان و در رشته روئینگ عناوین مختلفی را در داخل و خارج از کشور از آن خود کرده است؛ به این منظور گفتوگویی با این بانوی قایقران ترتیب دادیم.
کیمیا زارعی در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به حضورش در رقابتهای مختلف اظهار کرد: اردیبهشتماه امسال در مسابقات انتخابی المپیک حضور یافتم و با وجود کسب سهمیه به دلیل تعیین یکسری قوانین توسط فدراسیون جهانی روئینگ، فقط قایق دارای نشان خوشرنگ راهی المپیک شد.
وی هدف از این اقدام را ارتقای سطح المپیک دانست و گفت: امسال بهمنظور اینکه تمام کشورها در المپیک نمایندگانی داشته باشند این قانون توسط فدراسیون جهانی در نظر گرفته شد؛ مسابقات امسال در سطح بالایی بود.
این بانوی قایقران همدانی بیان کرد: در خصوص تمرینات با توجه به شیوع کرونا قطعاً کشورهایی که امکانات بیشتری نسبت به ایران دارند برای این مشکل نیز راهکاری داشتهاند؛ برگزاری مسابقات در کشور ژاپن بود و تیم بسیار قوی این کشور در تمام مادهها نشان طلا به دست آورد.
زارعی با بیان اینکه فدراسیون، اردوهای بسیار ویژه و در شرایط کاملاً قرنطینه با توجه به شیوع کرونا برگزار کرد، افزود: توانستیم بسیار خوب تمرین کرده و در مسابقات خوش بدرخشیم.
وی با اشاره به فعالیت چهارساله حرفهای خود در قایقرانی، تصریح کرد: تا قبل از روی کار آمدن مدیرکل فعلی به حوزه ورزش، حمایتهای مالی برای ورزشکاران با تجربهتر در نظر گرفته میشد؛ طی دو سال اخیر تنها ورزشکار نشانآور استان در رشته روئینگ هستم و معتقدم باید توجهات و حمایتهای بیشتری شود.
این بانوی قایقران همدانی ادامه داد: برای ورزشکارانی که وارد تیم ملی میشوند معمولاً مسئولیت تأمین قایق و امکانات با فدراسیون است اما زمانی که از مسابقات برمیگردیم و تا شروع اردوها نیاز به قایق، پارو و محل مناسب برای تمرین داریم که وضعیت استان در تأمین این موارد بسیار ضعیف است.
زارعی تأمین قایقی با امکان تمرین و یک جفت پارو را نیاز قایقرانان استان و بهویژه ملی پوشان دانست و خاطرنشان کرد: این امکان وجود دارد که در سد اکباتان پارو بزنیم اما متأسفانه همکاری نمیشود.
وی در خصوص برنامههای آینده خود در قایقرانی یادآور شد: برای المپیک پاریس تمام تلاش خود را خواهم داشت که در ترکیب دو نفره و یا تک نفره روئینگ بتوانم با یک نشان خوشرنگ راهی المپیک شوم؛ تلاش میکنم در بازیهای سال 2022 نیز خوشرنگترین نشان را کسب کنم.
این بانوی قایقران همدانی اظهار کرد: انتظار دارم ورزشکاران استان بهویژه در رشته قایقرانی بیشتر دیده شده و زحمات ما دیده شود تا حداقل بتوانم هزینههایی که خانواده برایم داشتند را بهنوعی با حمایتها جبران کنم.
متأسفانه اینگونه القا میشود که زنان بهویژه در ورزش از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در انزوا قرار گرفته و آنگونه که باید فعالیت ندارند اما افتخارات و عناوین کسبشده در این حوزه گویای اهمیت به ورزش بانوان و ورزشکاران فعال در رشتههای مختلف است و بانوان همدانی نیز در این میان سهم ویژهای داشتهاند اما انتظار میرود ورزش بانوان بهطور خاص در رشته قایقرانی ویژهتر دیده شود و مسئولان امر نگاهی خاص به این بخش داشته باشند.
فراهم کردن زیرساختها و امکانات، حداقل کار ممکن برای تقویت ورزش بانوان و ورزشکاران فعال در این بخش است و این امر در ارتقای سطح ورزش و ورزشکاران استان همدان بسیار مؤثر خواهد بود و مدیرکل ورزش و جوانان استان نیز به این منظور در حال بررسی و رفع مشکلات ورزش در همدان است که امید میرود با این اقدامات شاهد پیشرفت و توسعه ورزش در استان همدان باشیم.
*آذین رضائی