سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

شناسه خبر: 2680
تاریخ انتشار: 1400/2/26 00:29:34

در این مطلب قصد داریم دستور تهیه خوراک سبزیجات آرام پز را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

طرز تهیه خوراک سبزیجات آرام پز

غذایی که در نظر داریم یک سوپ سبزیجات کدو حلوایی گردویی است که مطمئنا مورد پسند گیاه خوار ها و گوشت خوار ها قرار خواهد گرفت.

درست کردن این غذا بسیار راحت است چون تنها کاری که باید بکنیم آماده کردن مواد اولیه و ریختن آندها داخل قابلمه و منتظر ماندن است.

بهتر است برخی از مواد تشکیل دهنده این سوپ را از قبل آماده کنید این مواد عبارتند از عصاره سبزیجات کدوی گردویی و سس فلفل قرمز ادوبو و کنسرو گوجه فرنگی.

برخی از این مواد را می توانید به صورت آماده از فروشگاه تهیه کنید اما پیشنهاد ما این است که خودتان آن ها را با دستورالعمل های که در ادامه توضیح می دهیم تهیه کنید چراکه طعم خانگی این مواد بسیار بهتر از نوع آماده آن ها است.

مرحله اول طرز تهیه عصاره سبزیجات

مواد لازم

روغن نارگیل: ۱ قاشق غذاخوری یا زیتون بدون بو

پیاز: ۱ عدد متوسط، نگینی ریز (همراه با پوست)

سیر: ۴ حبه

هویج: ۴ عدد، نگینی ریز (همراه با پوست)

ساقه کرفس: ۴ ساقه نگینی شده

نمک دریا و فلفل سیاه: ۱ تا ۲ قاشق چایخوری از هر کدام

آب تصفیه شده: ۹ تا ۱۰ پیمانه

سبزی برگ پهن: ۱ پیمانه خرد شده، کیل یا کولارد

جعفری: ۱/۲ پیمانه، تازه خرد شده

آویشن: ۱ مشت بصورت تازه یا ۱ قاشق غذاخوری خشک (پودر نشود)

رزماری: ۱ مشت کوچک یا ۱ قاشق غذاخوری خشک شده

برگ بو: ۲ عدد کامل

رب گوجه: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

۱. یک قابلمه بزرگ را روی شعله متوسط گاز گرم کنید. وقتی که گرم شد، روغن (یا آب در صورتی که از روغن پرهیز می‌کنید)، پیاز، سیر، هویج و کرفس را اضافه کنید. ۱/۲ قاشق چایخوری از نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و بهم بزنید تا روی کل مواد را بگیرد. سبزیجات را به مدت ۵ دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند و کمی رو به تیره شدن بروند، تفت دهید و در این مدت مرتب بهم بزنید.

۲. آب، سبزی برک پهن، جعفری، آویشن، رزماری و برگ بو و باقی نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و حرارت را به بالاتر از متوسط افزایش دهید تا مخلوط به جوش آید. وقتی جوش آمد، حرارت را کاهش دهید تا آرام قل بخورد و حالا رب گوجه را اضافه کنید (برای ایجاد طعمی ملایم‌تر مقدار کمتری رب گوجه اضافه کنید، برای طعم ترشتر بیشتر اضافه کنید). مواد را بهم بزنید تا ترکیب شوند. درب قابلمه را طوری بگذارید که کمی هم باز باشد.

۳. به پختن به مدت ۳۰ دقیقه دیگر ادامه دهید، ترجیحا ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت باشد. هر چه زمان پخت طولانی‌تر باشد، طعم آن عمیق‌تر می‌شود.

۴. نزدیک به انتهای پخت استاک سبزیجات، آن را مزه کنید و در صورت نیاز، نمک، فلفل و یا سبزیجات معطر بیشتری اضافه کنید. من حدود ۲ قاشق چایخوری نمک و فلفل روی هم اضافه کردم که البته شما بر حسب ذائقه‌تان می‌توانید آن را تندتر و یا شورتر کنید. حتی میزان رب گوجه هم به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد.

۵. به آرامی بگذارید خنک شود سپس یک آبکش را روی قابلمه‌ای دیگر بگذارید و آن را صا کنید. مخلوط را بین چند شیشه تقسیم کنید. قبل از بستن درب شیشه‌ها بگذارید کامل خنک شود. شیشه‌ها را در یخچال به مدت ۵ روز نگهداری کنید و یا در صورت فریز کردن به مدت ۱ ماه.

مرحله دوم طرز تهیه سس ادوبو

مواد لازم

آب:3 پیمانه

فلفل چیپوتلک:10 عدد

سیر:2 حبه

سس گوجه فرنگی: ¼پیمانه

پیاز خردشده:⅓ پیمانه

سرکه:5 قاشق غذاخوری

چیلیک:1 قاشق غذاخوری

نمک:¼قاشق چایخوری

فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه سس ادوبو :

10 عدد فلفل چیپوتل را از ساقه قطع کنید و خرد کنید.

بقیه مواد را هم خرد کنید و داخل قابلمه ای بریزید و به آن آب ، سرکه و رب گوجه فرنگی  اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیایند.

بعد از به جوش آمدن مواد آنها را به مدت  یک تا یک ساعت و نیم روی حرارت کم قرار دهید تا سس غلیظ شود.

مرحله سوم طرز تهیه کنسرو گوجه فرنگی

مواد لازم برای تهیه کنسرو گوجه فرنگی خانگی

گوجه فرنگی گوشتی ۳ کیلوگرم

نمک ۱ ق چای خوری

برگ ریحان ۱۰ عدد

سیر ۳ حبه

طرز تهیه

ابتدا یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مقداری آب بریزید تا به جوش بیاد سپس شیشه ها را به همراه درب آنها داخل قابلمه گذاشته و به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه بگذارید تا با آب جوش بجوشد سپس از داخل قابلمه بردارید سپس شیشه ها را سر و ته روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا خشک شود ولی در شیشه ها را دست نمی زنیم.

داخل قابلمه آب ریخته تا به جوش بیاد گوجه فرنگی ها را بعد از شستن روی سر آنها را با چاقو یک بعلاوه ایجاد کنید سپس داخل آب در حال جوش به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید سپس داخل لگن آب سرد بریزید به همین راحتی و با یک فشار پوستش جدا می شود.

گوجه های پوست کنده را داخل یک کاسه خرد کنید و سیر رنده شده را اضافه کنید و به دلخواه با گوشتکوب برقی مواد را میکس کنید سپس داخل قابلمه ریخته و با حرارت بالا می گذاریم تا پخته شود و آبش کم شود زیاد نباید پخته شود وگرنه تبدیل به رب می شود در انتها نمک را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

بعد از خنک شدن آنها را داخل شیشه های تمیز ریخته و روی شیشه چند برگ ریحان قرار دهید و درب آن را خوب سفت کنید سپس به مدت ۲۴ ساعت به صورت وارونه روی دستمال قرار دهید تا عمل هواگیری انجام شود به همین راحتی کنسرو گوجه فرنگی ما حاضر است.

نکته اضافه کردن سیر و ریحان کاملا سلیقه ای است و می‌توانید آن ها را حذف کنید.

مرحله چهارم آماده کردن کدو گردویی

در دنیا تعداد زیادی کدو وجود دارد که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به مواردی مانند کدو تنبل، کدو حلوایی و کدو گردویی اشاره کرد. کدو گردویی کوچک‌ترین عضو این خانواده است که بیشتر در کشورهای اروپایی و آمریکایی پرورش داده می‌شود. برخلاف سایر کدوها، گردویی در اول زمستان عمل می‌آید. از کشور ایالات متحده آمریکا به عنوان بزرگترین صادر کننده این کدو یاد می‌شود. در سال‌های اخیر دانشمندان دریافته‌اند که در این میوه، خواص و فواید فراوانی وجود دارد و از همین رو مصرفش می‌تواند به طیف گسترده‌ای از مشکلات کمک کند.

ابتدا کدوی گردویی را خیلی خوب با آب سرد می شوییم.

بعد سر و ته آن را میبریم و با استفاده از یک پوست کن پوست آن را میگیریم.

حالا قسمت بدنه کدو را از گردن جدا کنید.

بعد قسمت بدنه رادار وسط نصف کنید و با یک قاشق دانه و محتویات اضافی آن را خارج کنید.

حالا بدنه را به صورت هلالی برش بزنید بعد آن ها را به صورت مکعب های کوچک خرد کنید.

قسمت گردن کدو گردویی را نیز به صورت ایستاده و از بالا به پایین برش می زنیم و به شکل ورقه های دو اینچی در می آوریم .

این ورقه ها را به صورت خلالی برش می زنیم بعد از طرف دیگر هم این کار را تکرار می کنیم تا به صورت مکعب های کوچک دربیاید.

همچنین برای تهیه این غذا به یک دستگاه آرام پز نیاز داریم.

مرحله پنجم پخت سوپ کدو حلوایی گردویی

در این مرحله یک عدد پیاز قرمز خرد شده و یک عدد فلفل دلمه ای خرد شده  را داخل آرام پز می ریزیم.

نکته رنگ فلفل دلمه ای کاملا سلیقه ای است و می توانید از هر رنگی که دوست دارید استفاده کنید.

بعد سه حبه سیر رنده شده را به همراه یک عدد کنسرو پانزده اونسی گوجه فرنگی که از قبل آماده کرده ایم و یک عدد کنسرو پانزده اونسی نخود به مواد داخل قابلمه آرام پز می کنیم.

حالا چهار پیمانه کدوی گردویی خرد شده اضافه می کنیم.

بعد دو پیمانه عصاره سبزیجات که آن را هم از قبل آماده کرده ایم به موادمان اضافه می کنیم.

در ادامه برای طعم دار کردن سوپمان کمی سس فلفل قرمز آدوبو را به همراه دو قاشق غذا خوری پودر زیره یک قاشق غذا خوری پودر فلفل دو قاشق غذا خوری پاپریکای دودی و دو قاشق چای خوری پودر کاری اضافه می کنیم.

نکته پودر کاری در این رسپی جز مواد اصلی سوپ است و حتما باید از آن استفاده کنید چون ترکیب پودر کاری با کدوی حلوایی گردویی بسیار فوق العاده می شود.

در آخر هم کمی نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم.

بعد یک پیمانه ذرت فریز شده به موادمان اضافه می کنیم.

نکته می توانید به جای ذرت فریز شده از نوع تازه آن استفاده کنید.

حالا یک پیمانه رشته کلم داخل آرام پز می ریزیم.

برای تهیه این رشته ها برگ های کلم را جدا می کنیم و به صورت نازک و رشته ای برش می زنیم.

بعد در آرام پز را می بندیم و می گذاریم سوپمان به مدت شش تا هشت ساعت با حرارت پایین به آرامی بپزد.

یا می توانید آن را با حرارت زیاد به مدت سه تا چهار ساعت بپزید.

بعد از اینکه سوپ آماده شد مواد داخل آرام پز را هم می زنیم بعد آن را داخل ظرف مخصوص سرو سوپ می ریزیم و با کمی پیاز خرد شده و آووکادوی خرد شده تزئین می کنیم.

ای غذا را می توانید داخل ظرف دردار تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.

پیشنهاد می کنیم حتما این غذا را درست کنید و از خواص و طعم و عطر بی نظیر آن بهره مند شوید.

امیدواریم این رسپی مورد پسند تان واقع شود و از آن لذت برده باشید.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
آشیانه