بانوان فعال روستای میارکلای ساری با شیوع کرونا ۱۲ گلخانه برای تولید گل و گیاه تزیینی و دارویی بهراه انداخته و در بازار فروش مجازی تولیدات را عرضه میکنند.
گلهایی که با شیوع کرونا روییدند/ اینجا کسی تا لنگه ظهر نمیخوابد!
سرویس اقتصادی|تولید و پرورش گل و گیاه بهخصوص در بخش آپارتمانی مدتی است در استان مازندران رونق بیشتری گرفته و مردم علاقه بیشتری به نگهداری گلها در خانه و محل کار نشان دادند و این مسئله موجب رونق بازار و گلو گیاه شده است.
در سال گذشته با شیوع گسترده ویروس کرونا و محدودیتهای ناشی از آن، برای تولیدکنندگان در بحث تولید و عرضه محصولات مشکلاتی بهوجود آمد، ولی در برخی از مشاغل اوضاع نسبتا خوب است.
بانوان فعال روستای میارکلای ساری (واقع در جاده جویبار ـ ساری) با راستیآزمایی زمین و امکانات لازم در خصوص پرورش گل و گیاه تزیینی اعلام آمادگی کرده و در این خصوص با حمایت جهاد کشاورزی چند ماه مانده به شیوع کرونا اقدامات لازم برای برپایی گلخانه را انجام دادند تا جایی که با شیوع کرونا گلخانهها برپا شد.
سمانه نخودی ۳۹ ساله نماینده بانوان فعال و مسؤول صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایر در این روستا به بیان ادامه ماجرای احداث گلخانهها پرداخته میگوید؛ روستای ما حدود ۶۰۰ خانوار دارد، جمعیت زنان روستا بیش از مردان است، حدود پنج سالی است که بانوان این روستا در جهت اشتغالزایی گامهایی برداشته و از اعتبارات این صندوق استفاده کردند.
*جزییات دریافت وام و احداث گلخانهها
با توجه به اینکه روستای میارکلا بیش از ۲۰۰ هکتار زمین کشاورزی داشته و خاک حاصلخیزی دارد، با توجه به استقبال خوب بانوان در حوزه پرورش گل و گیاه، طی همکاری جهاد کشاورزی استان توانستیم برای دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی اقدام و تاکنون بیش از ۱۲ گلخانه احداث کنیم.
وی اضافه میکند؛ در این راستا از سال گذشته بانوان در کلاسهای مختلف آموزشی شرکت کردند، همه ما اطمینان داشتیم که تولید گل و گیاه در این روستا جواب میدهد، چرا که هر کدام در منازل گلهای تزیینی و دارویی داریم، از این رو استقبال از این کار صورت گرفت و وام با سود ۴ درصد به این صورت که به حساب پیمانکار واریز شده و او بساط گلخانه را برپا کرده و گلها را وارد کند، صورت گرفت.
* گلخانهها بعد از شیوع کرونا احداث شدند
پروسه دریافت وام کمی طولانی شد ما به کرونا برخورد کردیم، که برای خودش استرسهایی داشت چون هنوز تکلیف بازار فروش مشخص نبود، ولی خوشبختانه بانوان روستایی به فروش در فضای مجازی روی آورده و تاحدودی در این بخش موفق بودند، برخی هم همچون خودم گلها را آماده تکثیر کردند تا سال بعد بهفروش برسانند.
خانم نخودی با اشاره به اینکه احداث گلخانه هزینههای جانبی بههمراه داشت، ادامه میدهد؛ لولهکشی گاز و آب و موارد دیگر نیاز به هزینههایی داشت که همه بهصورت شخصی متقبل شدند، بازپرداخت وام یکساله بوده و مبلغش حدود ۱۲ میلیون تومان است، امیدواریم که همه بتوانند بدون مشکل از پس هزینهها بربیایند.
* اینجا همه مشغول بهکار شدند/ خبری از خواب تا لنگ ظهر نیست
در ادامه آقای حسینزاده رئیس شورای روستای میارکلا از اوضاع خوب تولید گل و گیاه در این روستا خبر داده و میگوید؛ با ورود بانوان روستا در این بخش کسانی که تا ۱۰ صبح خواب بودند صبح زود در گلخانهها مشغول کار هستند، برخی مشتری از خارج استان داشته و به صادرات گل و گیاه فکر میکنند.
وی تصریح میکند؛ تنها مشکل بحث بازار فروش است که نیاز به حمایت مسوولان دارد، زنان روستا با دریافت تسهیلات جهاد کشاورزی همه اهل خانه را در گلخانه مشغول کار کردند، تا جایی که خودمان مشتاق شدیم، همسرم میگوید این کار از کشاورزی بهصرفهتر است.
حسینزاده در خصوص مشکلات دریافت وام، اعلام میکند؛ در این مورد برخی از خانوادهها مشکل ضامن داشتند وام را دریافت نکرده و مابقی توانستند کار را شروع کنند، در حال حاضر فردی در میارکلا نهالستان لیموترش که چهار فصل میوه میدهد را به راه انداخته است، در مجموع اوضاع تولید گل و گیاه در این روستا توب است تا جایی که انتظار داریم این روستا به مهد گل و گیاه تزیینی در شهر یا استان تبدیل شود.
استمرار در این بخش و وجود بازارش فروش دو رکن اساسی پیشرفت در بحث پرورش گل و گیاههای مختلف تزیینی دارویی و آپارتمانی در این روستا است، استفاده از ظرفیتهای بالقوه این روستا بدون شک بدون تلاش و فعالیت بانوان این روستا ممکن نخواهد بود.
یکی دیگر از مباحث مهم در این بخش این است که الان در همه منازل یک یا چندین گل آپارتمانی بهچشم میخورد، گاهی در یک آپارتمان ۵۰ متری صدها گل میبینیم، که این نشان از استمرار در تقاضای گل و گیاه آپارتمانی است.
تولید در داخل به نحوی که در چند قدمی مصرف کننده باشد، گامی مهم در جهت جهش تولید و همچنین اشتغالزایی است که در این روستا بانوان پرچمدار آن شدند، جالب اینکه حتی شیوع کرونا هم نتوانست بر روند فعالیتشان تاثیری بگذارد.