سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

شناسه خبر: 155
تاریخ انتشار: 1398/8/25 10:13:43

بانوی کارآفرین همدانی با الیاف فلزی ثروت ایجاد و برای بسیاری از بانوان در خانه‌هایشان اشتغالزائی کند.

جهان امروز جهان رقابت، موفقیت و توسعه است اما متأسفانه امروزه شاهد شکاف جنسیتی نسبت به استفاده از ظرفیت‌های زنان در جامعه هستیم. بااینکه نقش زنان در مدیریت کمتر دیده می‌شود اما باید اذعان کرد که در تولید ملی نقش بسزایی دارند و باید این نقش جدی‌تر گرفته شود. باید بپذیریم بدون حضور زنان در جامعه نمی‌توانیم جایگاه مناسبی را در سطح جهان به دست بیاوریم. ازاین‌رو، زنان موفق سرمایه‌های ملی بشمار می‌روند. احتمالاً تاکنون در مورد زنان موفق غیر ایرانی یا زنان ایرانی ساکن خارج از کشور، همانند مرحوم مریم میرزا خانی یا انوشه انصاری، خبرهای متعددی خوانده‌اید. اما آیا با زنان کارآفرین و پیشگامی که در همین سرزمین زندگی می‌کنند و در راستای ساخت کشوری آبادتر می‌کوشند نیز اطلاعات کافی دارید؟ آیا هرگز نام آن‌ها را شنیده‌اید؟ زنان ایرانی که باپشتکار و عزم راسخ با هوشیاری و زیرکی کامل، در چهارچوب قوانین و محدودیت‌های جامعه خود توانسته‌اند دست به کارآفرینی و خلاقیت بزنند. کسانی که در همین کشور متولدشده، رشد کرده‌اند و در همین کشور هم مانده‌اند.  آنچه در ادامه می‌خوانید گفتگوی خبرنگار سپهرغرب با یکی از همین کارآفرینان است.

از جنس بانوان کارآفرین است که البته ادعایی هم ندارد اما ثمره کارش می‌تواند نمونه‌ای برای آن‌هایی باشد که صرفاً به اعتبارات و مشاغل دولتی دل‌بسته‌اند.

وقتی با وی هم‌صحبت شدم هرچه بیشتر گوش می‌دادم بیشتر متوجه می‌شدم که چقدر بانوی توانمندی است؛ بانویی که توانسته به قول خودش از صفر به اینجا برسد و اینک اشتغال‌زایی کند.

نامش گیتی سرخوشیان است و 50ساله؛ کارش هم رودوزی سنتی به‌ویژه سرمه‌دوزی است  که از آموزش این هنر به بانوان دریغی ندارد زیرا هدفش درنهایت این است که اشتغال ایجاد کرده و تعداد بیشتری از بانوان شهرش بتوانند با فراگیری این حرفه برای خود رزق و روزی کسب کنند.

این بانوی کارآفرین در تشریح هنر سرمه‌دوزی گفت: سرمه‌دوزی یکی از رودوزی‌های اصیل ایرانی است، که بر روی پارچه ترمه یزد دوخته و نخ سرمه به‌عنوان مواد اولیه اصلی این هنر نخی است که با استفاده از فلزهای مخصوصی تابیده می‌شود.

وی ادامه داد: مواد اولیه این کار مانند منجوق از جمهوری چک و فلز سرمه‌دوزی از هند تهیه‌شده و در ایران تولید نمی‌شود.

این فعال حوزه اقتصادی از شروع کارش می‌گوید: اینکه  24سال پیش  به دلیل علاقه زیاد به هنر بدون هیچ امکانات و سرمایه‌ای، تنها با کمک مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری انگیزه‌اش برای انجام این کار تقویت شده و کار خود را بلافاصله در کبودراهنگ آغاز می‌کند، چندی بعد اقدام به دریافت وام 10میلیونی کرده  که با همین، کارش را رونق می‌بخشد.

سرخوشیان با ابراز تأسف از وجود برخی حسادت‌ها در این زمینه عنوان کرد: یکی از موانعی که در طول این مسیر پشت سر گذاشتم حسادت و تهمت‌ها برخی تولیدکنندگانی بود که در تولید کارشان دچار مشکل شده یا واردکننده این کار هستند اما با لطف خداوند توانستم باصداقت و درست‌کاری این مشکلات را از سر راهم بردارم که از  این جهت بسیار خوشحال هستم.

وی ادامه داد: برای رونق مجدد کارم هیچ تسهیلاتی ندادند و من با سرمایه خودم این کار را انجام دادم.

این بانوی کارآفرین طی توصیه‌ای به جوانان گفت: نباید به مشاغل و اعتبارات دولتی دل ببندیم و اگر توانایی  انجام کار یا ایده‌ای داریم باهمت نسبت به  انجام آن اقدام کنیم .

سرخوشیان به کم‌کاری مسئولان در این زمینه اشاره‌کرده افزود: حمایتی از کارش صورت نگرفته  و در عین حال واردات مشکل اصلی تولیدکنندگان شده و کارشان را دچار مشکل می‌کند.

وی ادامه داد: نبود کارشناس در آزمون‌های صدور مجوز برای تولیدکنندگان باعث روی کار آمدن افراد سودجو شده که باید توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری پیگیری شود تا کارآفرینان واقعی راحت‌تر فعالیت کنند.

این بانوی کارآفرین با اشاره به نقش اصلی بانوان در تربیت فرزند و خانواده تصریح کرد: 200خانم در کارگاه سرمه‌دوزی مشغول هستند که برای رسیدگی بیشتر به خانواده‌هایشان  شرایطی را فراهم کردیم تا کار را به خانه برده و فقط برای رفع اشکالات و تحویل نهایی به کارگاه مراجعه ‌کنند.

امروز حجم وسیعی از زنان وارد بازار کارشده‌اند و مشارکت و نقششان در جامعه افزایش‌یافته است. در کشورهای رو به توسعه، زنان امید اول برای ارتقای خانواده‌ها و رشد و توسعه کشورهای خود محسوب می‌شوند.اما با توجه به آمارهای رسمی اخیر، سهم اشتغال زنان فقط 10 درصد است که همین درصد کم نیز با مشکلات فراوانی در این راه مواجه است. زنان و به‌خصوص زنان کارآفرین باید نقش‌های مختلفی از نقش فرزندی، همسری، مادری و مدیریت خانواده گرفته تا مدیریت کسب‌وکار، کارآفرینی و پذیرش مسئولیت‌های اجتماعی را ایفا کنند. ازاین‌رو، برقراری تعادل بین کار وزندگی یکی از چالش‌های مهم در زندگی زنان است. یکی دیگر از معضلات پیش‌روی زنان در کسب‌وکار و کارآفرینی نگاه جنسیتی موجود در جامعه است که برای آن‌ها مشکل ایجاد می‌کند .مشکل بعدی که از همه عوامل دیگر مهم‌تر است مربوط به‌نظام بانکی کشور است که به دلیل ارائه تسهیلات بانکی با نرخ بهره بالا و وضع برخی از قوانین مالیاتی، سبب می‌شود کسب‌وکارهای کوچک و متوسط رونق نگیرند.آنچه مسلم است در این شرایط اقتصادی به‌منظور دستیابی به توسعه پایدار باید این قوانین و شرایط تعدیل یابد و تولیدکنندگان موردحمایت قرار گیرند.

در خاتمه باید گفت فعالیت زنان در عرصه‌ کارآفرینی در جوامع مدرن، تحولات زیادی در کلیه‌ فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و غیره به وجود آورده و به عنوان مهم‌ترین ابزار کارآفرینی مدرن مورد توجه قرارگرفته است. زنان با داشتن دیدی خلاق و برخوردار از مهارت‌های بالا، به عنوان نان‌آور خانواده و عامل اصلی تربیت فرزندان، نقش بسیار مهمی در چرخه‌ اقتصاد خانواده و جامعه دارند و در جامعه اسلامی، وجود و حضور آن‌ها حتی در تمامی دستاوردهای پیشرفته امروزی مانند تجارت الکترونیک و فناوری اطلاعات نباید نادیده گرفته شود.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
اقتصادی