کافی است دست به کار شوید و در خانه مربای بهارنارنج درست کنید؛ بدون شک عطر و بویی که در خانه راه میافتد آنقدر حالتان را خوب میکند که در این روزهای خانهنشینی یک سفر خیالی به شیراز خواهید داشت.
کافی است دست به کار شوید و در خانه مربای بهارنارنج درست کنید؛ بدون شک عطر و بویی که در خانه راه میافتد آنقدر حالتان را خوب میکند که در این روزهای خانهنشینی یک سفر خیالی به شیراز خواهید داشت.
مواد لازم:
گل بهارنارنج: ۱ کیلوگرم
شکر: ۱ کیلوگرم
آب لیموترش: ۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. با توجه به اینکه بهار نارنج دارای طعم و مزه تلخی است، برای تهیه مربا بهارنارنج، ابتدا باید با جوشاندن پی در پی، تلخی آن را از بین ببرید. پس ابتدا شکوفههای بهار نارنج را در مقداری آب ریخته و بگذارید نیم ساعت بجوشند، سپس آنها را داخل سبدی آبکش کنید و روی آن آب سرد بریزید این کار را دو تا سه بار تکرار کنید و بعد آنها را به مدت ۲۴ ساعت در آب سرد خیس کنید.
۲. در این فاصله نیز آب آنها را یکی دو بار عوض کنید. به این ترتیب، تلخی بهار نارنج کاملاً گرفته میشود. اگر باز هم تلخ بود جوشاندن آن را تکرار کنید و سپس شکر را همراه ۳ پیمانه آب در قابلمهای بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا در اثر جوشیدن، شکر در آب حل شود. سپس بهار نارنج را به محلول آب و شکر اضافه کنید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا مربا قوام آید.
این گل اگرچه در پخت مربا مورد استفاده قرار میگیرد ولی برای مصرف دارویی، شکوفههای بهارنارنج را صبح زود به حالت غنچه نشکفته میچینند و سپس در محلی تاریک سریع خشک میکنند تا تغییر رنگ ندهند.
از اشکال دارویی گل بهار نارنج روغن، دمکرده، عرق و اسانس است.
-مهمترین خاصیت دارویی بهارنارنج تاثیر آن روی سیستم عصبی بدن است. بهارنارنج آرامشبخش و ضد هیجانات دستگاه عصبی است و سردردهای عصبی و میگرنی را کاهش میدهد.
-بهارنارنج در تقویت معده بسیار مؤثر است و تپش نامنظم قلب و اضطراب را از بین میبرد.
– برای کنترل تشنجها و حمله قلبی هم ازآن استفاده می شود.
– اگر مشکل کمخوابی یا بیخوابی دارید، حتما پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج بنوشید.