سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

برداشت آلبالوهای خوش‌گوار روستای گردشگری خَمَس شهرستان خلخال با اجرای جشنواره سنتی آلبالو آغاز شد.

 در ۱۵ کیلومتری مرکز شهرستان خلخال، برداشت یاقوت‌های سرخ و خوشگوار آلبالو آغاز شده است؛ این میوه سردرختی امسال زودتر از موعد به بار نشسته و تا ساکنان و باغداران این منطقه خوش آب و هوا زودتر از سال‌های گذشته جشن چینش آن را برگزار کنند.

مردم مهمان‌نواز روستای خَمَس، خوش طعمی آلبالوهای این منطقه را در طبیعت و تعذیه از آب‌های زیرزمینی و برف‌های یخ شده کوه‌های طالش دانسته و معتقدند که امسال به‌دلیل وضعیت متفاوت آب و هوایی، فصل برداشت چند روزی جلو افتاده است.

 اهالی روستای خمس همه ساله در این ایام جشنواره آلبالو را برگزار می‌کنند، جشنواره‌ای که با فرهنگ بومی و سنتی مردم آمیخته شده و هر چند شیوع ویروس کرونا موجب شده که جشنواره آلبالو امسال با رعایت پروتکل‌ها برگزار شود ولی مردم با علاقه‌ای خاص در این جشنواره که نشان از خیر و برکت است شرکت می‌کنند.

در روستای خَمَس اهالی در روز برگزاری جشنواره علاوه بر برداشت آلبالو، با درست کردن شربت آلبالو از میهمانان پذیرایی کرده و با پخت انواع غذاها از میوه آلبالو هنر خود را به حاضرین نشان می‌دهند.

 اینجا در کنار برگزاری جشنواره آلبالو، بازارچه محلی فروش انواع محصولات دستباف و صنایع دستی از جمله جاجیم، گلیم، گبه و جوراب‌های پشمی نیز برپاست تا شرکت‌کنندگان در جشنواره، با صنایع دستی و سنت‌های منطقه بیشتر آشنا شوند.

در این جشنواره داروهای گیاهی خلخال همچون؛ پونه، نعناع، گل سرخ، گل محمدی، گل زرد، انواع میوه‌های خشک شده نیز به میهمانان و مسافران عرضه می‌شود.

 علی درویشی، رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان خلخال در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس، هدف اصلی از برگزاری این جشنواره را معرفی قابلیت‌های روستاهای شهرستان و روستای گردشگری «خَمَس» و عرضه محصولات تولیدی از تولید به مصرف و فروش محصولات باغی ارگانیک و صنایع دستی دانست.

وی افزود: ایجاد روحیه شاد و مفرح برای خانواده‌ها در این ایام کرونایی در فضایی باز و با رعایت پروتکل‌ها در دستور کار برگزارکنندگان جشنواره قرار دارد که با استقبال گرم مردم از مناطق مختلف کشور مواجه شد.

درویشی بیان کرد: در این جشنواره، میهمانانی از استان‌های البرز، تهران، قزوین، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، سنندج و اصفهان حضور دارند.

 شهناز عاملی محرم زاده، دبیر جشنواره آلبالو در  روستای خمس شهرستان خلخال نیز گفت: این جشنواره برای نیم روز تدارک دیده شده بود که با استقبال گرم میهمانان از مناطق مختلف کشور مواجه شد که بیش از ده نوع آش و غذاهای محلی به همراه اجرای زنده موسیقی مادری در این جشنواره در فضای باغات و کوچه‌ باغ‌های روستای خمس ارائه شد.

وی افزود: به خاطر مهمان نوازی اهالی روستای خمس این روستا به‌عنوان محل برگزاری جشنواره برگزیده شد و فضای جشنواره به‌طوری بود که در همان فضا محصول آلبالو از درختان برداشت و در همان محل نیز به فروش می‌رسید.

 عاملی محرم زاده با اشاره به استقبال گرم گردشگران از روستای خمس گفت: در بخشی از این جشنواره میهمانانی از شهر اصفهان با ارائه غذای محبوب مردم اصفهان یعنی سمبوسه از مهمانان پذیرایی کردند


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
فرهنگی