سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

زمانی که برای بچه‌های‌مان به هر مناسبت رشدی که البته ربطی به تلاش او ندارد، مدام جشن‌های لاکچری می‌گیریم، بچه یاد می‌گیرد که همه چیز با پول و خرج و مخارج زیاد شدنی است و برای حال خوب نیاز به خرج زیاد داریم.

مدت هاست که رسم و رسومات نادرست و بی پایه و اساسی برای برخی از مناسبت های رشدی کودکان در بین مردم رواج پیدا کرده و البته به صورت اغراق آمیز در فضای مجازی مرسوم شده به طوریکه خیلی مشاغل از کنار این رسم های لاکچری سر بر آورده اند و خانواده های متوسط رو به بالا و ثروتمند به آنها دامن زده و سایر بخش های جامعه را نیز درگیر می کنند طوری که اگر یک خانواده نتواند یکی از این مراسم ها را برای فرزندش به جا بیاورد احساس عذاب وجدان و بدبختی می کند یا زوج های جوان به همین دلیل از فرزنددار شدن منصرف می شوند.

از نمونه این مراسم ها می توان به پیش از تولد جشن تعیین جنسیت و بارداری تا تولد، دندان در آوردن بچه، یک ماهگی تا چند سالگی، از پوشک گرفتن، راه رفتن، از شیر گرفتن، ورود به کلاس اول، جشن خودکار و نوشتن اولین کلمه و جمله و حال هم جشن تکلیف اشاره کرد.

 گاه در فضای مجازی شاهد هستیم که برخی خانواده ها برای این جشن ها سالن های لاکچری اجاره می کنند، اقوام و دوستان را دعوت می کنند  و تم های خاص و هزینه بر مراسمشان را به گروه های مختلف می سپارند و البته فیلم های این جشن ها خیلی هم در فضای مجازی بازخورد دارد و مورد توجه قرار می گیرد انگار که یک سلبریتی آن سوی دنیا یک جشن برای فرزندش برگزار کرده است، بماند که همین سلبریتی ها بسیاری از این دست لاکچری بازی ها را باب می کنند، اما بیاید بررسی کنیم که چقدر برپایی این جشن ها لازم و ضروری است؟

از خیلی از خانواده ها اگر بپرسیم که چرا به چنین دست جشن هایی می پردازند قطعا می گویند که می خواهند تلاش کودکشان را جشن بگیرند و او را تشویق کنند، اما این امر درباره تلاش کودک مثل دندان در آوردن یا از شیر گرفتن یا ورود به کلاس اول کاملا بی پایه و اساس است چرا که به واسطه رشد کودک و نه تلاشش این اتفاق می افتد ، حال شاید درباره برخی مناسبت ها مثل جشن تکلیف، نوشتن و جشن خودکار یا شاگرد اول شدن بتوانیم چنین چیزی را بپذیریم آن هم نه از نوع لاکچری و به عبارتی دهن پر کن!

 حال سوال پیش می آید که تناسب بین این میزان تلاش کودک و جشنی که برای او به این اندازه لاکچری برگزار می شود، چیست در حالیکه حتی یک جشن ساده می تواند یک خاطره خوب و قشنگ در ذهن بچه آن هم نه کودک یک تا سه ساله، باقی بگذارد و نیازی به این همه هزینه و چشم و هم چشمی و کارهای لاکچری و ارسال آن در فضای مجازی نیست که همه نمی توانند چنین پول هایی برای فرزندانشان خرج کنند.

اما از همه این چشم و هم چشمی‌ها و لاکچری بازی ها که برای بزرگترها به حساب می آید اگر بگذاریم و به خود کودک برسیم،کودکی که در این سیستم بزرگ می‌شود، ممکن است در نوجوانی تا بزرگسالی به این نتیجه برسد که برای حال خوش خود نیاز به خرج زیاد دارد یا ممکن است در طولانی مدت به این امر برسد که برای لذت بردن از نتیجه تلاشش لازم است، آن را با دیگران عرضه کند و در صورت خوشحال دیگران احساس رضایت کند.

در حالیکه خوشحالی و رضایت مندی واقعی می بایست درونی باشد نه به حرف و خوشحالی مردم و همیشه ما نمی توانیم دیگران را خوشحال و راضی نگه داریم ، بنابراین می بایست به جای برپایی چنین جشن هایی به این فکر کنیم که چطور استعدادها و تلاش های بچه هایمان را ارج بگذاریم و آن را تقویت کنیم ولی نه به صورت شوآف های لاکچری در فضای مجازی که گریبان فرزندمان را هم در آینده می گیرد.

خاطرم می‌آید یک زمانی که خیلی ازدواج های لاکچری در کشور مد شده بود و مراسم های خاص با تشریفات عجیب و غریب برپا می شد و همه مردم را انگشت به دهان می کرد، می شنیدم که خیلی از این زوج ها پس از مدتی از هم جدا شده اند و زندگی شان ادامه پیدا نکرده است، حال منظور این نیست که هر زوجی که خرج زیاد بکند، خانواده‌اش دچار مشکل می شود بلکه منظور این است که خرج و مخارج زیاد برای تشویق آن هم برای مراحل رشدی که کاملا طبیعی است، فرزند را پس از مدتی به باتلاق جلب توجه می اندازد.

بهتر است تشویق بچه ها در قالب فعالیت هایی باشد که نیاز به تلاش و کوششان دارد تا آن ها را تقویت کند و برای دیگران کارهایی مثل جشن های تکلیف هم می توانیم به همان جشن های ساده‌ای که سال ها قبل در مدارس ما برگزار می شد، اکتفا کنیم و بچه هایمان را واقعا خداگونه تربیت کنیم نه با تشریفات و تجملاتی که البته نسبتی با معنویات ندارد.

زهرا امام روانشناس و مشاور درباره بی‌میلی خیلی از خانواده ها به فرزندآوری می گوید: رقابت و چشم و همچشمی در بعضی از خانواده‌ها، مشاهده تولد‌ها و جشن‌های آن چنانی، صرف هزینه‌های زیاد برای عمل‌ سزارین و جشن‌هایی که بعد از تولد کودک در بیمارستان باعث می‌شود زوج‌های جوان که جزء قشر متوسط جامعه هستند دیگر میلی به بچه دار شدن نداشته باشند. مشاهده عکس‌های لاکچری مربوط به جشن‌های تولد در فضای مجازی فضای ناامنی را برای خانواده‌های قشر متوسط ایجاد کرده، به گونه‌ای که در برخی از موارد بین زوجین تنش ایجاد می‌شود.

وی می افزاید: جوان‌ها علاقه دارند که زندگی خود را در فضای مجازی به نمایش گذارند، اما بچه دار شدن یک هدیه‌ از طرف خداوند پس از ازدواج به زوجین است، اما برخی از آن‌ها با به نمایش گذاشتن تصاویر لاکچری از تولد کودکشان موجب بروز مشکلات فراوان در زندگی زوجین قشر متوسط می‌شوند. برگزاری مراسم‌ها و جشن‌های تولد خاص  به مخاطب القاء می‌کند برای بچه دار شدن باید هزینه‌های هنگفتی پرداخت کنیم و شاهد هستیم وقتی در زندگی‌های تجملاتی کودکانمان را پرورش می‌دهیم کودکانی با اعتماد به نفس پایین داریم.

با توجه به همه این موارد به نظر می رسد برپایی این میزان جشن ممکن است نه تنها تأثیر مثبت در طولانی مدت نداشته باشد بلکه تأثیر منفی دیگری را نیز به همراه داشته باشد که بدان اشاره شد.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
اجتماعی