سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

شناسه خبر: 185
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان گفت:

نقش پُررنگ بانوان در جهش ورزش همدان

تاریخ انتشار: 1398/9/30 13:37:40

مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان گفت: 50 درصد جامعه ما متشکل از بانوان است و اهمیت پرداختن به ورزش آنان به حدی بوده که اگر در یک خانواده بانوان در امر ورزش فعالیت کنند، به‌طور قطع موتور محرک بسیار خوبی برای تمام اعضای خانواده است.

در مسئله ورزش میان زن و مرد تفاوتی نیست و هرکدام برای زندگی سالم و شاداب نیاز به ورزش کردن دارند و حتی می‌توان گفت ورزش برای بانوان در مواردی نسبت به آقایان نیز مهم‌تر بوده، زیرا مادران محور سلامت یک جامعه را تشکیل می‌دهند.

در همین راستا تأمین سلامت زنان به‌عنوان نیمی از پیکره‌ جامعه برای ایفای نقش‌های مادری و تربیت نسل و انجام وظایف متعدد دیگر، یک نیاز اصلی و اساسی است.

آنچه مسلم است اسلام با ورزش زنان مخالفتی ندارد، بلکه آن را از ضروریات زندگی یک زن مسلمان می‌داند؛ اما آنچه باید مورد توجه باشد، مناسبت آن با قدر و منزلت انسانی زن و خصوصیات جسمی و روانی وی است.

حرکت و فعالیت یک غریزه طبیعی در انسان است و نداشتن تحرک کافی و فعالیت‌های مناسب بدنی، دستگاه‌های مختلف بدن را دچار اشکال خواهد کرد.

امروزه در دنیا ورزش به‌عنوان یک روش صحیح جهت بالا بردن قدرت بدنی و پیشگیری از ضعف‌های عمومی و بهبود بسیاری از بیماری‌ها توصیه می‌شود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان با اشاره به وضعیت ورزش بانوان، اذعان کرد: از مهم‌ترین ظرفیت‌هایی که دولت‌ها باید به آن نگاه ویژه‌ای داشته باشند، ورزش بانوان است؛ زیرا ظرفیت خوبی در مدال‌آوری دارد.

محسن جهانشیر با بیان اینکه 50 درصد جامعه ما متشکل از بانوان است، تشریح کرد: اهمیت پرداختن به ورزش آن‌ها به حدی است که اگر در یک خانواده بانوان در امر ورزش فعالیت کنند، به‌طور قطع موتور محرک بسیار خوبی برای تمام اعضای خانواده در امر ورزش خواهد بود و بدون تردید پی‌ریزی یک جامعه‌ سالم و بانشاط درگرو سلامت روحی و جسمی اعضای آن جامعه است.

وی با بیان اینکه بانوان محور سلامتی و شادابی یک خانواده هستند، ادامه داد: وقتی فرزندان یک خانواده ببینند که مادر آن‌ها به فعالیت ورزشی می‌پردازد، آن‌ها نیز ورزش می‌کنند و نتیجه آن سلامتی و شادابی خانواده‌ است.

جهانشیر خاطرنشان کرد: با داشتن خانواده‌ سالم و شاداب، جامعه‌ای سالم و شاداب خواهیم داشت و ورزش نیز یکی از مهم‌ترین عوامل رسیدن به این هدف است.

وی با تأکید بر اینکه لازم است بازنگری بیشتری در این حوزه صورت بگیرد، تبیین کرد: از مهم‌ترین ظرفیت‌های ثابت‌شده ورزش بانوان میزان نشان‌آوری در میدان‌های آسیایی و جهانی بوده؛ بنابراین اقدامات خوبی در بخش زیرساختی و نرم‌افزاری انجام گرفته است.

مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان با اشاره به این موضوع که ورزش بانوان استان همدان هم از این موضوع مستثنا نیست، اضافه کرد: بانوان استان همدان نشان داده‌اند که ظرفیت بسیار بالایی در ورزش دارند و در هر جا که از بانوان حمایت‌ شده، بهترین نتایج را کسب کرده‌اند؛ به‌طور قطع می‌توان با سرمایه‌گذاری گسترده و ارتقای وضعیت در امور ورزش بانوان، نتایج بهتری را گرفت که افتخارآفرینی زیادی نیز برای ورزش استان همدان کسب خواهد شد.

جهانشیر ادامه داد: ورزشکارانی در رشته‌های قایق‌رانی، سنگ‌نوردی، جودو و تکواندو به مقام قهرمانی بین‌المللی رسیده‌اند که این‌ها همه نشان از توانمندی بانوان ورزشکار استان ‌همدان است.

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه اقدامات مؤثری از سوی هیئت‌های ورزشی استان همدان صورت گرفته، افزود: در سایر رشته‌ها نیز به لطف برنامه‌ریزی مناسب هیئت‌های ورزشی (خصوصاً در رشته‌های مستعد)، شاهد حضور شایسته قهرمانان در عرصه‌های قهرمانی کشور و برون‌مرزی بوده‌ایم.

وی درخصوص کمبود فضای مناسب برای ورزش بانوان اظهار کرد: 156 سالن و باشگاه ورزشی به‌صورت اختصاصی به بانوان ورزشکار خدمات ارائه می‌دهند که البته این تعداد مجزا از سالن‌هایی است که به‌صورت چندمنظوره در ساعاتی از روز به بانوان اختصاص می‌یابد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان ادامه داد: در تمامی شهرستان استان با وجود مکان‌هایی که از قبل وجود داشت، پروژه‌هایی درحال انجام است که امیدواریم با اتمام این پروژه‌ها ازلحاظ زیرساختی مشکلی برای ورزش بانوان وجود نداشته باشد.

جهانشیر با اشاره به 48 هیئت فعال ورزشی تصریح کرد: همه رشته‌ها دارای هیئت‌رئیسه بانوان هستند، غیر از دو مورد که به‌تازگی راه‌اندازی شده است.

وی درخصوص چگونگی استعدادیابی این اداره ابراز کرد: دو سال است که استعدادیابی افراد با برگزاری جشنواره صورت می‌گیرد که از آموزش‌وپرورش به‌عنوان یکی از مراکز مهم برای جامعه هدف ما، همکاری زیادی با اداره ورزش و جوانان داشته است.

مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان ادامه داد: استعداد ورزشی بسیاری از دانش‌آموزان از طریق همین جشنواره شناسایی شده و امید است شاهد آن باشیم که در سال آینده استان همدان در این جشنواره جایگاه بالایی داشته باشد.

وی با اشاره به مشکل اصلی بانوان در ورزش، خاطرنشان شد: با توجه به این موضوع که ما در کشور اسلامی هستیم، از وارد شدن بانوان به بعضی مسابقات جهانی معذوریت داریم و این موضوع بسیاری از بانوان را تحت تأثیر خود قرار داده است.

این مقام مسئول ادامه داد: برای مثال در رشته کشتی مسابقات بانوان و آقایان هم‌زمان در یک مکان و در دو تشک جدا انجام می‌گیرد که ما نمی‌توانیم در این مسابقات شرکت کنیم؛ به همین دلیل امیدواریم با همکاری و تلاش همه مسئولان و مردم به جایی برسیم که بتوانیم در تصمیم‌گیری‌های کلان فدراسیون‌های بین‌المللی تأثیرگزار باشیم.

جهانشیری در پایان یکی از بهترین ظرفیت‌ها در گردشگری را ورزش دانست و اذعان کرد: امید است تمام دستگاه‌های متولی با همکاری هم به این اتفاق نظر برسند و بتوان استان همدان را به تمام گردشگران خارجی و داخلی شناساند.

در پایان گفتنی است؛ با نگاهی به موفقیت‌های اخیر ورزش ایران بعد از سال‌های پیروزی انقلاب اسلامی به‌وضوح می‌توان به ارتقا و پیشرفت ورزش کشور پی برد. زنان ایرانی آن‌چنان پله‌های ترقی را طی کردند که ضمن به دست آوردن مدال‌های متعدد در بازی‌های آسیایی و عرصه‌های بین‌المللی، موفق به کسب نشان المپیکی هم شدند. در استان همدان نیز بانوان همدانی قدم‌ به‌ قدم مردان برای رشد ورزش و افتخارآفرینی تلاش می‌کنند و از جایگاه ارزنده‌ای نیز برخوردار هستند که امیدواریم با توجه بیشتر مدیران ارشد دستگاه ورزش، این جایگاه روزبه‌روز ارتقا پیدا کند.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
اجتماعی