سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

شناسه خبر: 4266
تاریخ انتشار: 1403/9/28 09:57:29

دومین ماده مرگ‌بار در جهان، در حالت عادی باعث ایجاد ۱۲۰ بیماری در انسان می‌شود.

«الکل بعد از سیگار دومین ماده کشنده و مرگ‌بار در جهان محسوب می‌شود، به طوری که سالانه نزدیک به ۳ میلیون نفر را در جهان می‌کشد» این را سازمان بهداشت جهانی می‌گوید.

با این وجود پژوهشگر حوزه آسیب‌های اجتماعی کمیل حسینی روز دوشنبه گفت که «الکل حدود ۱۲۰ مورد بیماری از قبیل انواع سرطان، کم‌کاری تیروئید، کبد چرب، درگیر کردن سیستم گوارش، آسیب به قلب و همچنین آسیب به کبد را در بدن ایجاد می‌کند.»

پیش از این انجمن تحقیقات سرطان آمریکا در سال جاری بر ارتباط قوی میان مصرف الکل و خطر ابتلا به ۶ نوع سرطان از جمله سرطان سروگردن، سرطان کولورکتال، کارسینوم سلول سنگفرشی مری، سرطان کبد و سرطان معده تأکید کرده بود.

دو نوع الکل در دنیا وجود دارد، یکی الکل خوراکی مانند مشروبات الکلی دارای ماده اتانول است، دیگر الکل که سم است و به آن متانول یا الکل چوب گفته می‌شود. زمانی که فرد از این نوع الکل استفاده کند نابینا شده و گاهی دچار مرگ نیز خواهد شد. البته اگر کسی الکل سمی مصرف کند، تأثیرات آن بعد از سه چهار روز ممکن است نمایان شود.

مصرف الکل تاثیرات منفی بر روابط خانوادگی از جمله افزایش خشونت خانوادگی، کاهش ارتباطات خانوادگی، بیشتر شدن احساس تنهایی، کاهش اعتماد به نفس و افزایش احتمال جدایی دارد، همچنین مصرف بیش از حد الکل می‌تواند باعث کاهش توجه و تمرکز شخص شود و در نتیجه باعث افزایش بروز خطاهای کاری شود. در کنار این مسائل مصرف الکل عوارض جبران ناپذیری در رشد جسمی و روحی فرزندان باقی می‌گذارد.

روانشناس حامد سجادپور با تأکید بر اینکه عوامل اقتصادی و اجتماعی افراد را به مصرف الکل سوق می‌دهد،‌ می‌گوید که «ارتباط شروع مصرف الکل با مصرف آن در گروه همسالان به همراه وضعيت اجتماعی ـ اقتصادی خانواده در بروز اعتياد است».

اما از سویی دیگر روانشناس وحید دارابی می‌گوید که الکل بیشتر از اینکه موجب وابستگی در جسم فرد شود موجب وابستگی روانی باعث اعتیاد فرد خواهد شد، در واقع «فرد به دلیل استرس و نگرانی‌های خود در زندگی به مصرف الکل پناه می‌برد».

روانپزشک محمد والی‌پور با بیان اینکه قطع يا كاستن از مصرف الكل فوايد روانی و جسمی را به همراه دارد، ابراز می‌دارد که «کاهش مصرف الکل همراه با ایجاد تغییرات در سبک زندگی مانند پرهیز از مصرف دخانیات، حفظ رژیم غذایی و وزن سالم موجب ترک آسان‌تر افراد معتاد به الکل می‌شود».


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
سلامت