نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران با حضور بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ بازدیدکننده خارجی از ۱۰۰ کشور جهان، اقتدار، تحریمناپذیری و قدرت صنعتی و تجاری ایران را به رخ دنیا کشید.
ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران (اکسپو 2024) بزرگترین و مهمترین رویداد تجاری در جهت ارتباط با بازارهای بینالمللی در کشورمان است.
افتتاحیه این نمایشگاه روز شنبه 8 اردیبهشت با حضور رئیس جمهور، مقامات و بازرگانان کشورهای مختلف در سالن اجلاس سران برگزار شد، هدف از برگزاری این نمایشگاه همزمان با دومین اجلاس همکاری های اقتصادی ایران و آفریقا در راستای شناخت بیشتر کشورهای آفریقایی از ایران صورت گرفت.
رئیس جمهور: نمایشگاه توانمندیهای صادراتی نشانه تحریمناپذیربودن ایران است
به گفته آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری کشورمان، « این نمایشگاه نشان دهنده آن است که جمهوری اسلامی ایران تحریمناپذیر است و هرگز تحریمها در این کشور و با اراده پولادین مردم این سامان به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید».
برگزاری نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران که بیش از 2 هزار و 300 مهمان خارجی (مقامات دولتی، تجار و بازرگان) از 5 قاره و 100 کشور جهان برای بازدید از آن به ایران آمدند حکایت از صلابت، اقتدار و همچنین توانمندیهای صادراتی فوق العاده در بخش های مختلف صنعتی، معدنی و تجاری دارد.
وزیر صمت: نمایشگاه اکسپو نشان اقتدار ایران است
به گفته علیآبادی، وزیر صمت، این نمایشگاه و اقدامات دیگری که دولت بعد از وعده صادق انجام داد نشان اقتدار کشور بود و فکر می کنم یکی از دلایل استقبال بی نظیر از نمایشگاه همین بود.
وی همچنین بیان داشت: بازدیدکنندگان از این نمایشگاه میگویند مطمئن هستیم که شما قدرتمند هستید و ما به خاطر اقتدار شما آمدهایم.
نمایشگاه اکسپو 2024 که در مرکز نمایشگاه بین المللی تهران در 17 سالن نمایشگاهی با حضور 800 شرکت ایرانی در مساحت 50 هزار مترمربع برگزار شده است در 6 حوزه کالایی (صنایع و معادن)، (کشاورزی صنایع غذایی و شیلات)، (سلامت، دارو و تجهیزات پزشکی)، (صنعت ساختمان و خدمات فنی و مهندسی) و (نفت، گاز و پتروشیمی) به معرفی و ارائه آخرین دستاوردهای تولید کنندگان، متخصصان و مهندسان ایرانی می پردازد.
به گفته عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان «هدف ما در این نمایشگاه این است که شناخت متقابلی صورت گیرد از آنچه که آنها می خواهند و آنچه که ما داریم و آنچه که ما می خواهیم به آنها معرفی کنیم».
در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی حضور تجار خارجی از کشورهای مختلف از جمله افغانستان، پاکستان، عراق، کشورهای حاشیه خلیج فارس، کشورهای آفریقایی، چین، روسیه و ... کاملا محرز است بهطوری که به هر غرفهای که مراجعه میکنید تعدادی از این افراد در حال گفتوگو با مسئولان غرفه هستند و به عبارتی فضای نمایشگاه در مقایسه با بسیاری از نمایشگاه هایی که تاکنون در این محل برگزار شده است بسیار پرشور و زنده است.
به گفته یکی از بازدیدکنندگان افغانستانی، ایران یکی از کشورهای مهم منطقه به لحاظ تجاری و سیاسی محسوب میشود و لذا تیم آنها از یک شرکت ساختمانی در افغانستان برای کسب اطلاعات در زمینه ساخت و ساز به ایران آمده است و گفت وگوهایی نیز با چند شرکت فعال ایرانی انجام داده اند.
وی نتایج این گفتوگوها را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: به نظر می رسد در زمینه ساخت و ساز بتوانیم با شرکت های ایرانی قراردادهایی را منعقد کنیم.
یک بازدید کننده از کشور تونس نیز به خبرنگار فارس، گفت: برای بار اول است که به ایران آمدهام و واردکننده تجهیزات کشاورزی هستم، دستاوردهای ایران در بخش های مختلف صنعتی برای من بسیار شگفتی آفرین است و امیدوارم بتوانم باز هم به ایران بیایم. از قبل شنیده بودم که ایران کشوری بزرگ و زیباست اما مشاهده آن چیز دیگری است.
مسئولان غرفههای مختلف از جمله تولید کنندگان شیرآلات، پنل های خورشیدی، تجهیزات مرتبط با انرژی، تجهیزات مرتبط با کشاورزی، تجهیزات معدنی و غیره از استقبال بی نظیر از این نمایشگاه رضایت دارند و ابراز امیدواری می کنند که این بازدیدها و گفت وگو ها منتج به نتایج خوبی خواهد شد.
تقاضای کشورهای آفریقایی و عربی برای خرید پنل خورشیدی از ایران
یک تولید کننده پنل خورشیدی نیز در خصوص استقبال کشورهای مختلف از این تولید صنعتی در کشور گفت: همانطور که پیشبینی میشد این نمایشگاه با استقبال بی نظیر مواجه شد.
وی بیان داشت: مذاکرات زیادی در این نمایشگاه با تجار مختلف از کشورهای تونس، عمان، عراق، پاکستان، افغانستان داشتهایم و تجار این کشورها برای خرید پنل های خورشیدی از ما ابراز تمایل کرده اند.
این فعال اقتصادی اظهار داشت: تولیدکنندگان با چالشهای بسیاری از جمله تحریمها و محدودیت های ناشی از آن، تامین و تخصیص ارز، عدم همکاری گمرک برای ترخیص به موقع کالا و ... مواجه است که لازم است دولت این مسائل را رفع کند تا یک تولید کننده با خیال آسوده به تولید ادامه دهد.
در نمایشگاه امسال یک تولیدکننده تایر و تیوب موتورسیکلت گفت: اکسپو زمینهای برای آشنایی کشورهای مختلف و همچنین کشورهای آفریقایی با صنایع ایران است از طرفی کشورهای آفریقایی نیز با توجه به دارا بودن مواد معدنی فراوان بسیار مورد توجه ما است اما به عنوان یک تولید کننده برای صادرات با چالش های بسیاری مواجه هستیم که یکی از آنها عدم ثبات در قیمت ها به دلیل تغییرات مداوم نرخ ارز و مواد اولیه است.
تولیدکنندگان ایرانی به دنبال تصاحب بازارهای آفریقایی
همچنین یک تولیدکننده روغن موتور و گریس در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: یکی از اهداف ما برای حضور در این نمایشگاه تصاحب بازارهای آفریقایی است.
وی با اشاره به اینکه برخی از کشورهای آفریقایی تمایل به واردات خودرو از ایران دارند، گفت: ما نیز به عنوان تولیدکننده روغن موتور می توانیم از این فرصت استفاده کنیم.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه مذاکراتی خوبی با کشور حاشیه خلیج فارس و کشورهای آفریقایی انجام داده است، گفت: برای صادرات محصولاتش به قاره آفریقا بسیار خوشبین است.
یکی از زیرساخت های لازم برای حمل و نقل کالا بین ایران و آفریقا حمل بار از طریق کشتی است که در این زمینه شرکت کشتیرانی خطوط منظم کشتیرانی را راهاندازی کرده است و جالب اینکه حمل بار از محل کارخانه انجام می شود. اما با توجه به اینکه واردات از کشورهای آفریقایی به ایران محدود است یکی از معضلات این است که این کشتی ها برای برگشت اغلب بار به اندازه کافی ندارند.
در نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران یکی از جذابیتها برگزاری آیینهای سنتی است به طوری که گروههای مختلف با خواندن ترانه های محلی و اجرای حرکات موزون محلی، اوقات مفرح و شادی را برای بازدیدکنندگان از نمایشگاه فراهم میکنند، مهمانان خارجی از این برنامه نمایشگاه هم استقبال خوبی کردهاند.
مهدی ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرده است حدود 3 تا 5 میلیارد یورو قرارداد تجاری در این نمایشگاه منعقد میشود و در یک فرآیند یک تا دو ساله این توافقها منجر به قرارداد و ایجاد فرصت تجاری می شود.
نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران امروز به کار خود پایان میدهد؛ مسئولان دولتی و تولیدکنندگان بخش های دولتی و خصوصی باید همه توان خود را برای دستیابی به اهداف این نمایشگاه به کارگیرند و سال آینده با اقتدار بیشترهفتمین دوره این نمایشگاه را با حضور کشورها و شرکتکنندگان بیشتری برگزار کنند.