سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

شناسه خبر: 3004
تاریخ انتشار: 1400/4/10 11:27:29

سویا مانند اکثر مواد غذایی کامل، دارای فوایدی برای بدن است.

 پیشگیری از سرطان سینه و سرطان پروستات

سرطان، یکی از علل عمده‌ی مرگ‌و‌میر در جامعه‌ی مدرن است. خوردن محصولات سویا با افزایش بافت سینه در زنان مرتبط است که از نظر تئوری، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد. با این حال، اکثر مطالعات مشاهده‌ای نشان می‌دهند که مصرف محصولات سویا ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.

مطالعات، اثری محافظتی را نیز دربرابر سرطان پروستات در مردان نشان می‌دهند.

تعدادی از ترکیبات سویا می‌توانند مسئول اثرات بالقوه‌ی آن در پیشگیری از سرطان باشند. این ترکیبات عبارتند از ایزوفلاون‌ها، لسیتین و لوناسین.

مصرف ایزوفلاون‌ها در سنین پایین‌تر می‌تواند از ابتلا به سرطان سینه در سال‌های بعد جلوگیری کند.

به خاطر داشته باشید که تمام مطالعات انسانی در این زمینه، مطالعات مشاهده‌ای هستند.

آنها رابطه‌ای بین مصرف سویا و سرطان نشان می‌دهند، اما منشأ را اثبات نمی‌کنند.

 کاهش علائم یائسگی

یائسگی، دوره‌ای است که در آن عادت ماهیانه‌ی یک زن متوقف می‌شود.

یائسگی، اغلب با علائم ناخوشایندی مانند تعریق، گُرگرفتگی و نوسانات خلقی همراه است. این علائم، به‌علت کاهش سطوح استروژن به وجود می‌آیند.

جالب توجه است که زنان آسیایی، به‌ویژه خانم‌های ژاپنی، کمتر از زنان غربی علائم یائسگی را تجربه می‌کنند.

ممکن است عادات غذایی مانند مصرف بیشتر غذاهای حاوی سویا در آسیا، علت این تفاوت باشد.

مطالعات نشان می‌دهند که ایزوفلاون‌ها (خانواده‌ای از فیتواستروژن‌های موجود در سویا) ممکن است علائم یائسگی را کاهش دهند.

محصولات سویا بر همه‌ی زنان، چنین تأثیری نمی‌گذارند. به‌نظر می‌رسد که سویا تنها در افرادی که ایکول تولید می‌کنند، مؤثر است؛ یعنی خانم‌هایی که دارای نوعی از باکتری روده هستند که ایزوفلاون‌ها را به ایکول تبدیل می‌کند.

مشخص شده است که بسیاری از فواید سلامتی سویا به‌خاطر ایکول است.

مصرف روزانه ۱۳۵ میلی‌گرم ایزوفلاون برای یک هفته، معادل ۶۸ گرم سویا در روز، علائم یائسگی را فقط در تولیدکنندگان ایکول کاهش می‌دهد.

معمولا برای درمان علائم یائسگی از درمان‌های هورمونی استفاده می‌شود.

امروزه، مکمل‌های ایزوفلاون به‌طور گسترده‌ای، به عنوان یک درمان جایگزین به کار می‌روند.

 سلامت استخوان

پوکی استخوان، نوعی بیماری است که با کاهش تراکم استخوان و افزایش خطر شکستگی، به‌ویژه در زنان سالمند تشخیص داده می‌شود.

مصرف محصولات سویا ممکن است خطر ابتلا به پوکی استخوان را در زنانی که در دوره‌ی یائسگی هستند، کاهش دهد.

به‌نظر می‌رسد که این اثرات مفید توسط ایزوفلاون‌ها ایجاد می‌شوند.

نتیجه‌گیری: سویا ممکن است خطر ابتلا به پوکی استخوان را در زنان یائسه، کاهش دهد. 2

 سویا برای جلوگیری از کاهش شنوایی

سویا غنی از آهن و روی است و به گسترش مویرگ ها، نرم کردن گلبول های قرمز و تحریک خون در گوش کمک میکند. این میتواند از، از دست دادن شنوایی در سالمندان جلوگیری کند.

 سویا برای بهبود عملکرد لیپید ها

سویا توانایی بهبود عملکرد لیپید در خون را دارد. شیر سویا حاوی چربی اشباع نشده با کلسترول صفر است.

اسید های چرب اشباع شده و غیر اشباع در سویا، مانع انتقال کلسترول در جریان خون میشود.

اگر میخواهید غلظت تری گلیسیرید ( LDL) خون را کاهش دهید و سطح( HDL) را افزایش دهید، سعی کنید به طور منظم سویا مصرف کنید.

 سویا برای محافظت و تقویت رگ های خونی قلب

سویا حاوی فیتو آنتی اکسیدان های قوی، مانند اسید های چرب امگا3 و امگا6 است که میتوانند از رگ های خونی در برابر ضایعات محافظت کنند.

این مواد مغذی در اتصال به رگ های خونی مفید است و برای دفع رادیکال های آزاد و ذخیره کلسترول خوب کمک کننده است و انعطاف پذیری رگ های خونی را بیشتر و به تنظیم فشار خون بدن کمک میکند.

 کمک سویا به کاهش وزن

شیر سویا که از سویا به دست می آید، شکر کمی دارد. این شیر حاوی تنها 80 کالری است.

اسید چرب غیر اشباع شده در این شیر می تواند از جذب چربی به روده که باعث افزایش وزن می شود، جلوگیری کند.

 سویا برای جلوگیری از سرطان پروستات

سویا یک منبع غنی از فیتواستروژن است. فیتواستروژن یک هورمون منحصر به فرد گیاهی است که مانع تولید تستوسترون در مردان می شود.

این کاهش سطح تستوسترون باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات می شود.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
سلامت