سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

درحال حاضر از8 میلیون کودک زیر 5سال در کشور، حدود یک میلیون و 120هزار نفر یعنی حدود 14درصد کودکان زیر5سال دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

کرونا همانقدر که سرزده از راه رسید، به همان سرعت هم فرصت تحرک و پرداختن به برنامه‌های ورزشی روزانه را از ما گرفت. در اوایل شیوع این بیماری برای ما حتی فرصت یک پیاده‌روی ساده روزانه هم بین رفت. در این بین ضرر این کم تحرکی و تعطیل شدن فعالیتهای فیزیکی بیشتر از همه به کودکان و نوجوانان رسید. کسانی که در سنین بلوغ مستعد اضافه وزن هستند و از آن طرف خستگی و بی‌حوصلگی در خانه ممکن است آنها را به سمت ریزه‌خواری و یا افراط در خوردن و آشامیدن هم بکشاند.

این مسئله به اندازه‌ای جدی است که چند وقت گذشته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هم درباره آن هشدار داد. دکتر زهرا عبداللهی دراین باره به رسانه‌ها گفت: « درحال حاضر از8 میلیون کودک زیر 5سال در کشور، حدود یک میلیون و 120هزار نفر یعنی حدود 14درصد کودکان زیر5سال دچار اضافه وزن و چاقی هستند.»

اگر در خانه کودک و نوجوانی دارید که در روزهای خانه‌نشینی کرونا دچار اضافه وزن شده‌اند، این راهنما را از دست ندهید.

 ساعت خواب هم مهم است

خیلی از ما هنوز نمی‌دانیم یا باور نکرده‌ایم که ساعت خواب در چاق شدن و یا متعادل شدن وزن افراد موثر است. در روزهایی که برنامه زندگی افراد خانواده تا حد زیادی به هم ریخته است، کودکان و نوجوانان خانه هم ممکن است بخواهند تا دیورقت بیدار بمانند و از آن طرف تا حوالی ظهر بخوابند. این دقیقا همان روشی است که به اضافه وزن این کودکان می‌انجامد.  زیرا خواب و بیداری دیرهنگام نظم هورمون‌های کنترل‌کننده اشتها و رشد را مختل می‌کند.

بنابراین قبل از هرکاری تنظیم زمان خواب و برنامه‌ریزی برای خواب و بیداری کودکان ضروری است.

 روزانه 3ساعت فعالیت بدنی

طبق دستورالعمل‌های وزات بهداشت هر کودک زیر5سال باید روزانه 3ساعت فعالیت بدنی نیاز دارد. این فعالیت بدنی حتی شامل راه رفتن هم هست و کودک نباید بیشتر روز را نشسته باشد. انواع بازی‌های حرکتی در خانه و کمک گرفتن از کودک در کارهای مربوط به خانه بخشی از این نیاز به این تحرک را تامین می‌کند.

همه می‌دانیم که فضای بسیاری از خانه‌های امروزی امکان تحرک و بازی‌های پر سروصدا را از بچه‌ها گرفته است. اما این روزها می‌توان این برنامه تحرکی را با رعایت موارد بهداشتی در یک فضای آزاد نزدیک خانه هم تجربه کرد. توجه کنید که باید حتما جای خلوتی را برای فعالیت تحرکی کودک انتخاب کنیم و حتما از ماسک استفاده کنیم.

اگر امکان این کار وجود ندارد، پیاده‌روی ساده در فضای خانه هم باعث بالارفتن ضربان قلب و وسوخت وساز بدن خواهد شد.

 مراقب یخچال باشید

یک رفتار رایج بین بسیاری از افراد این است که وقتی بی‌حوصله هستند مرتب به یخچال سر می‌زنند. اگر هم خوراکی موردعلاقه‌شان در یخچال باشد بدون اینکه گرسنه باشند، آن خوراکی را می‌خورند. پس بهتر است در این روزها یخچال را از شیرینی و دسر و مواد پرکالری خالی کنیم. مصرف فست‌فود را به صفر یا حداقل برسانیم و در آشپزی روزانه هم سعی کنیم غذاهایی با روغن و نمک کمتر طبخ کنیم.

خوردن کمی مغزیجات در روز گرسنگی کاذب در کودکان را از بین می‌برد. به جز وعده‌های غذایی سه‌گانه، مابقی این روزهای بلند زمستانی را بهتر است به خوردن میوه و تنقلات سالم بگذرانیم. اگر کودک ما به خوردن یک خوراکی خاص مثل بستنی علاقه دارد آن برایش تهیه کنیم اما آن را به تعداد زیاد و روزانه در اختیارش قرار ندهید.

 کودکان را از اخبار بد دور نگه داریم

استرس یکی دیگر از عوامل چاقی است. اخبار روزانه و صحبتهای عادی ما درباره شرایط کرونا، قرنطینه و مرگ‌ومیر ممکن است باعث بروز استرس و افکار از دست دادن عزیزان در کودکان و نوجوانان بشود. بعضی این استرس را با پرخوری عصبی جبران می‌کنند و بعضی دیگر دچار به هم ریختگی هورمونی می‌شوند که می‌تواند عامل چاقی باشد.

کودکان را از اخبار بد و غیرضروری دور نگه داریم و در روزهای قرنطینه برای آنها محیطی شاد و پرامید فراهم کنیم.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
سلامت