تاریخ انتشار: 1400/4/27 11:38:45

اولویت و مأموریت اصلی ما، « امر به معروف مسئولین» است

حجت‌الاسلام یاسر مظاهری روز گذشته به‌مناسبت هفته عفاف و حجاب در جمع خبرنگاران مطرح کرد: ستاد امر به معروف و نهی از منکر در مقطعی شاید مسیر خود را درست طی نکرد، چراکه بیشتر به عفاف و حجاب توجه داشت، درحالی که معروف و منکر دایره وسیعی دارد و منکر فقط بدحجابی نیست.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان با تأکید بر اینکه ما منکراتی داریم که مهم هستند و باید جلوی آن‌ها گرفته شود تا جلوی سایر منکرات نیز گرفته شود، تصریح کرد: بدین‌سان مأموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر در دوره آیت‌الله صدیقی جور دیگری معنا یافت.

بالاترین معروف، حفظ نظام و تقویت آن و بالاترین منکر تضعیف نظام است

وی با تأکید بر اینکه بدین‌ترتیب مأموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر امر به معروف و نهی از منکر مسئولین است، اظهار کرد: بالاترین معروف، حفظ نظام و تقویت آن و بالاترین منکر، تضعیف نظام است.

حجت‌الاسلام مظاهری با بیان اینکه عملکرد مسئولین رابطه اثرگذاری در حفظ و تقویت نظام دارد و اگر مسئولی عملکرد خوبی داشته و متعهد باشد رضایت مردم بالا خواهد رفت، مطرح کرد: این عملکردها است که روی نوع نگاه مردم بر نظام اثرگذار خواهد بود.

وی با تأکید بر آنکه این‌روزها حس می‌کنیم که مردم مشکلی با نظام و دین ندارند و مشکلاتشان با مسئولین است، اظهار کرد: مطالبه مردم این است که مسئولین به وظایف خود درست عمل کنند، بدین‌سان در حوزه امر به معروف مسئولین ماده قانون‌هایی وجود دارد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان در تشریح این قانون‌ها ابراز کرد: در حوزه امر به معروف مسئولین ماده قانونی داریم؛ به موجب ماده هشت و 9 ایجاد هر نوع مانع، موجب محکومیت، حبس تعزیری و جزای نقدی است.

وی در تشریح این موضوع گفت: در ماده هشت قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر مطرح شده که «مردم از حق دعوت به خیر، نصیحت، ارشاد در مورد عملکرد دولت برخوردار هستند و در چارچوب شرع و قوانین می‌توانند نسبت به مقامات، مسئولان، مدیران و کارکنان تمامی اجزای حاکمیت و قوای سه‌گانه اعم از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، مؤسسات، شرکت‌های دولتی، مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی، نیروهای مسلح و کلیه دستگاه‌هایی که شمول قوانین و مقررات عمومی نسبت به آن‌ها مستلزم ذکر یا تصریح نام است، امر به معروف و نهی از منکر کنند.» بدین‌سان تمامی این موارد در قانون ذکر شده است.

حجت‌الاسلام مظاهری در تشریح ماده 9 این قانون نیز عنوان کرد: در ماده 9 این قانون نیز مطرح شده که «اشخاص حقیقی یا حقوقی حق ندارند در برابر اجرای امر به معروف و نهی از منکر مانع ایجاد کنند. ایجاد هر نوع مانع و مزاحمت که به موجب قانون جرم شناخته شده است، علاوه‌بر مجازات مقرر، موجب محکومیت به حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه هفت می‌شود. در مورد اشخاص حقوقی، افرادی که با سوء استفاده از قدرت یا اختیارات قانونی و اداری از طریق تهدید، اخطار، توبیخ، کسر حقوق یا مزایا، انفصال موقت یا دائم، تغییر محل خدمت، تنزل مقام، لغو مجوز فعالیت، محرومیت از سایر حقوق و امتیازات، مانع اقامه امر به معروف و نهی از منکر شوند، علاوه‌بر محکومیت اداری به موجب قانون رسیدگی به تخلفات اداری، حسب مورد به مجازات بند (پ) ماده (20) قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شوند. »

وی تأکید کرد: در ماده 16 این قانون 12 وظیفه برای ستاد امر به معروف و نهی از منکر درنظر گرفته شده است که در بند 10 آن موضوع حمایت همه‌جانبه از اقدامات قانونی آمران به معروف و ناهیان از منکر مطرح است.

حجت‌الاسلام مظاهری با بیان اینکه مردم بایستی نسبت به حق نصیحت و ارشاد و امر به معروف آگاه باشند، خاطرنشان کرد: این امر در قانون نیز دیده شده است، بدین‌سان مردم نباید نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشند، چراکه این‌روزها مشکلاتی که در سطح جامعه وجود دارد، نشأت‌گرفته از همین بی‌تفاوتی مردم است.

وی با تأکید بر اینکه منکر تنها بحث بدحجابی و پوشش نیست، به وضعیت طلاق، افزایش سن ازدواج در جامعه، مشکلات معیشتی و گرانی‌های موجود اشاره کرد و افزود: اولویت و مأموریت ما، امر به معروف مسئولین است و در این زمینه تاکنون اقداماتی درخصوص برخی از ادارات که مشکلاتی داشته‌اند، صورت گرفته است.

نگاه اصلاحی و فرهنگی است

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان با بیان اینکه تأکید بر نگاه اصلاحی و فرهنگی است، ادامه داد: در این راستا به 150 نفر آموزش داده شد و 22 گروه مطالبه‌گری در رشته‌های مختلفی از قبیل محیط‌زیست، فساد مسئولین، عفاف و حجاب، بهداشت و درمان، آموزش‌وپرورش و غیره ایجاد شد.

حجت‌الاسلام مظاهری با بیان اینکه نگاه ما اصلاحی است، خاطرنشان کرد: به دنبال هیاهو و رسانه‌ای کردن کارها و مطالب نیستیم، اما در این مسیر مطالبه‌گری از اصحاب رسانه می‌خواهیم تا پای کار بوده و به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند.

28 دستگاه متولی امر عفاف و حجاب است

وی ادامه داد: 28 دستگاه متولی امر عفاف و حجاب است و ما به خبرنگاران مجوز می‌دهیم تا از این دستگاه‌ها مطالبه کنند که تاکنون چه اقداماتی در مسیر عفاف و حجاب به انجام رسانده‌اند و این دستگاه‌ها بایستی پاسخگو باشند.

حجت‌الاسلام مظاهری در این راستا از دستگاه‌هایی چون فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، صداوسیما، نیروی انتظامی، ورزش و جوانان، آموزش‌وپرورش، امور مالیاتی، دانشگاه‌ها، مرکز امور زنان، سازمان صنعت، معدن و تجارت، استانداری، بهداشت و درمان، بهزیستی، اداره ارتباطات و فناوری و غیره نام برد و افزود: این دستگاه‌ها در زمینه عفاف و حجاب وظیفه قانونی دارند.

وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر یعنی مسئولیت‌پذیری اجتماعی و بی‌تفاوتی مردم باعث به‌وجود آمدن مشکلاتی در جامعه شده است، گفت: مردم می‌توانند به سامانه امین ستاد امر به معروف و نهی از منکر وارد شوند و در رشته‌های مختلف تخصصی مجوز مطالبه‌گری داشته باشند.

حجت‌الاسلام مظاهری خطاب به اصحاب رسانه بیان کرد: بایستی کاری کنیم تا همه مردم در مسیر امر به معروف و نهی از منکر قدم بگذارند.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان در بخش پایانی این جلسه درخصوص وضعیت نامناسب بودن پوشش در محدوده گنجنامه و میشان نیز مطرح کرد: در برخی از پارک‌های همدان و یا این مناطق شاهدیم که وضعیت پوشش بسیار نامناسب است، بدین‌سان نیاز است تا در این مناطق شاهد حضور پلیس باشیم؛ نمی‌خواهیم در این زمینه بگیر و ببندی وجود داشته باشد، اما حضور پلیس به‌تنهایی می‌تواند به‌عنوان ابزار بازدارنده‌ای باشد؛ از سویی بایستی فروشگاه‌های عرضه لباس‌ها و مانتوهای نامناسب نیز پلمب شود و با آن‌ها برخورد قاطع صورت گیرد.