سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

الهام دهستانی، معلم بازنشسته‌ای است که با سرمایه شخصی خود اقدام به راه‌ندازی یک کتابخانه‌ سیار کرده است و با حضور در نقاط مختلف کشور سعی دارد نسل جوان را با فرهنگ کتابخانی آشتی بدهد؛ در این مسیر زنده کردن بازی‌های بومی-محله ای نیز مورد هدف این خانم معلم قرار دارد.

کتاب، یکی از ابزارهای تفکر، رشد و تعالی انسانی است که از دیر زمان تا کنون بارها و بارها در خصوص اهمیت مطالعه و کتاب‌خوانی از اهل علم و ادب تذکر شنیده‌ایم.

البته که فرهنگ کتاب و کتابخوانی تنها با شعار و دستورالعمل‌های روی کاغذ در جامعه نهادینه نخواهد شد و نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، جامع و اجرایی است.

در این میان گروهی از قشر فرهنگی هستند که همواره دغدغه کتاب و کتابخوانی را در سر می‌پرورانند؛ در ادامه گفت‌وگو با یک معلم بازنشسته را از نظر می‌گذرانیم که در این حوزه دغدغه بسیاری دارد.

الهام دهستانی، دبیر بازنشسته آموزش و پرورش است که پس از اتمام دوران خدمت خود در مدارس، کلاس درس را بار ماشین خود کرد و با راه اندازی کتابخانه ای سیار به مناطق دور و نزدیک کشور سفر می‌کند تا فرهنگ کتابخوانی در میان کودک و نوجوان نهادیه کند.

خانم دهستانی هدف از راه اندازی این کتابخانه سیار را ترویج و تقویت فرهنگ مطالعه کتاب در سبد مصرفی خانواده‌ها برشمرد و ادامه داد: همچنین در نظر دارم تا بتوانم قشر کودک، جوان و نوجوانان علاقمند به مطالعه و کتابخوانی کنیم؛ همچنین زنده کردن بازی‌های بومی-محله ای در استان‌ها مدنظر من قرار دارد.

این معلم بازنشسته با اشاره به اینکه یک و نیم میلیارد تومان سرمایه گذاری شخصی در مسیر راه‌اندازی کتابخانه سیار مصرف شده است، اظهار کرد: بعد از بازنشستگی برای بروز رسانی دانش و گرفتن مدرک کارشناسی ارشد و دکتری به هند سفر کردم  و قبل از شیوع بیماری کوید ۱۹ به کشور بازگشتم.

وی ادامه داد: در طول زندگی برای انجام کارها همواره عاقلانه، منطقی، با برنامه ریزی و نیاز سنجی گام برداشته ام و می‌خواستم به همه نشان بدهم که بازنشستگی پایان راه نیست، بلکه می‌تواندشروع زندگی تازه با نگرشی نو باشد.

دهستانی  افزود: این حرکت فرهنگی عام المنفعه و داوطلبانه است که برای انجام آن کوچکترین هزینه ای دریافت نمی‌شود زیرا تمام هزینه های سفر، اجرای برنامه، مسابقه ، پذیرایی و اهدا جوایزاز محل درآمدهای شخصی و حقوق بازنشستگی ام تامین می‌شود.

آموزش و پروش خانه امن و افتخار آفرین

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش مهمترین و امن ترین مکان برای انجام فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی است، اضافه کرد: دوست دارم این کار فرهنگی-اجتماعی را از آموزش و پرورش که از زمان دبستان تا کنون خانه امن و افتخارآفرین من در عرصه تعلیم و تربیت بوده و هست شروع کنم.

دهستانی نام سفرهای خود را «سفر مهتاب، یار مهربان» برشمرد و گفت: طی هماهنگی‌های صورت گرفته مجوز لازم از سوی راهور کشور برای گشت کتابخانه سیار اخذ شده است.

گفتنی است این کتابخانه سیار مجهز به تجهیزات مورد نیاز برای زندگی کردن و همچنین ۵۰۰ جلد کتاب برای گروه سنی کودک، نووجوان و جوان است که کتاب ها با هم اندیشی با کارشناسان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انتخاب و در قفسه های کتابخانه سیار جاسازی شده است.

به گفته این معلم بازنشسته برنامه‌های متنوعی چون امانت کتاب، قصه گویی، مسابقه‌های فرهنگی و ورزشی، پخت غذاهای سنتی از جمله آش رشته بر اساس پیوست‌های فرهنگی هر استان از جمله برای کودکان ایرانی - افغانستانی برنامه ریزی شده است.

وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه در پارک‌های مختلف شب‌ها را در کتابخانه‌ سیار که امکانات یک خانه را برای من دارد می‌گذرانم، گفت: متاسفانه به دلیل تحریم‌ها و بیکاری برای پیشگیری از سرقت خودرو و تجهیزات و لوازم آن نیاز به استقرار در پارکینک فضاهای امن از جمله اردوگا‌ه‌های دانش آموزی، خانه معلم، مدارس و یا دیگر اماکن دستگاه‌های دولتی دارم.

دهستانی گفت: استقرارخودرو کتابخانه سیار یار مهربان من، کوچکترین هزینه ای برای دستگاه‌های اجرایی در استان‌های مختلف کشور ندارد زیرا همه امکانات در داخل خودرو از نظر آب، برق، گاز، سرویس حمام و بهداشتی و سایر لوازم تامین شده است.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
فرهنگی