معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان "بیش از ۱۸۰۰ نانوایی داریم که از آرد سبوسدار برای طبخ نان استفاده میکنند."، گفت: استفاده از نان کامل باعث کاهش بسیاری از بیماریهای مزمن در جامعه میشود.
حسین فرشیدی روز، شنبه، در نشست خبری با اصحاب رسانه که بهمناسبت هفته سلامت در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: امسال برای کنترل بهتر بیماریهای غیرواگیر و در پی تجربه موفق اجرای «پویش ملی سلامت» در سال 1402، پویش ملی سلامت 2 با هدفگذاری سرطانها راهاندازی خواهد شد. پس از اجرای موفق پویش ملی سلامت و شناسایی 10 میلیون بیمار جدید غیرواگیر که دارای بیماریهای پرفشاری خون و دیابت بودند راهاندازی این دبیرخانه برای پیگیری وضعیت بیماران انجام میشود.
وی با اشاره به اعلام موفقیت دستاوردهای حوزه سلامت ایران توسط مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی در سفر به ایران گفت: برنامه سلامت خانواده از جمله این دستاوردهاست که از اردیبهشت 1402 در کشور آغاز شده است و اجرای همهجانبه آن در توسعه عدالت در سلامت، کاهش پرداختی از جیب مردم، دسترسی افراد به خدمات سلامت و خدمات استاندارد تأثیر بسزایی خواهد داشت.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلام اینکه دو وزیر بهداشت و آموزش و پرورش زنگ سلامت را در آغاز هفته سلامت در مدارس کشور خواهند نواخت، گفت: شعار امسال هفته سلامت با عنوان «سلامت خانواده، مردمیسازی سلامت» انتخاب شده است که بر مبنای شعار سال کشور است.
فرشیدی با اشاره به وجود 16 میلیون دانشآموز در کشور گفت: دانشآموزان در ارتقای مفاهیم سلامت در خانوادهها نقش اساسی دارند. حداقل 3 میلیون سفیر سلامت دانشآموزی نیز داریم که در پویش ملی سلامت به وزارت بهداشت برای فراخوان مردم جهت شرکت در این پویش کمک شایانی کردند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره نان کامل نیز بیان کرد: برای به دست آوردن سلامتی، ورزش، تغذیه و کاهش استرس نقش مهمی دارند. باید آمار بیماریهای غیرواگیر را از طریق سبک زندگی سالم کاهش دهیم، در این راستا یکی از اقدامات مهم ما، اجرای برنامه نان کامل است که بیش از 1800 نانوایی داریم که از آرد سبوسدار برای طبخ نان استفاده میکنند که این موضوع باعث کاهش بسیاری از بیماریهای مزمن میشود و کاملاً با سلامت مردم ارتباط دارد.
در ادامه احمد اسماعیلزاده؛ مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت نیز درباره نان کامل اظهار کرد: میانگین مصرف نان در کشور 280 تا 330 گرم است و متأسفانه نانی که به دست مردم میرسد نانی است که سبوس آن بهمیزان زیادی گرفته میشود. دولت سیزدهم از سال گذشته به بحث تولید نان کامل ورود کرده است و براساس مصوبه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، مقرر شده بود که هر دانشگاه علوم پزشکی در مناطق تحت پوشش یک کارخانه تولید آرد کامل و تا پایان امسال سه کارخانه تولید آرد کامل را زیر نظر داشته باشد. پیشنهاد ما در وزارت بهداشت این است که 2 تا 6 درصد سبوس از آرد گرفته شود.
وی ادامه داد: هدف وزارت بهداشت از پیگیری تولید نان کامل در کشور، تأمین فیبر و منیزیم است که فیبر میتواند از بسیاری از بیماریهای مزمن جلوگیری کند و منیزیم از مقاومت انسولینی در بدن و بروز دیابت جلوگیری میکند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به این که پایلوت غنیسازی آرد با ویتامیندی نیز جزو برنامههای وزارت بهداشت است، گفت: یکی از اولویتهای ما در سال جاری بازنگری طرح غنیسازی آرد با آهن و اسیدفولیک است.