سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

شناسه خبر: 4030
تاریخ انتشار: 1401/9/24 14:37:42

 دکتر اردبیلی استاد دانشگاه تهران سفررا  یک  مشارکت  و لذت جمعی در بستر خانواده  دانست، گفت: نرمش و گذر از سختی‌ها است که  تاثیر سفر را مثبت می‌کند

بدون شک هیچ‌ چیز در این دنیا مهم‌تر از خانواده نیست. خانه، شغل و ماشین را هرگز نمی‌توان با احساس خوب و خوشایندی که از خانواده دریافت می‌کنیم، مقایسه یا حتی جایگزین کنیم.

 همه خانواده‌ها دوست دارند‌ از لحاظ عاطفی به یکدیگر نزدیک باشند؛ زیرا استحکام عاطفی باعث می‌شود تا آن‌ها با یکدیگر راحت‌‌تر باشند و همچنین هنگام بروز مشکل، بهتر بتوانند موضوع را با دیگر اعضا در میان بگذارند.

گاهی پیش می‌آید آن‌قدر در کارهای روزانه غرق می‌شویم که یادمان می‌رود نیاز به استراحت داریم یا باید برای خود وقت بگذاریم یا حتی خانواده‌ای داریم بنابراین یکی از بهترین راه‌ها برای استحکام عاطفی میان افراد خانواده این است که با هم برنامه‌ریزی کرده و به مسافرت بروند براین اساس  بر آن شدیم تا گفت ‌وگویی را با  دکتر جعفر اردبیلی  مدیر عامل موسسه فرهنگی  خانواده امین و استاد دانشگاه  تهران  و هامبورگ ترتیب دهیم که در ادامه میخوانید:

 این استاد  دانشگاه  با بیان اینکه  در بحث  سفر و موضوعیت آنچه که  در ذهن ما تداعی می‌شود با  واقعیت آن متفاوت است،گفت:  مثلا  خانواده‌های ایرانی آن‌قدر امکانات پیچیده‌ای را برای سفر در نظر می‌گیرند که معمولا از کرده خود پیشمان‌شده و از  اجرای آن منصرف می‌شود . 

دکتر  جعفر اردبیلی با تاکید براینکه هرچه سفر ساده وحتی کوتاه و نزدیک هم  باشد  تغییرات بسیاری را در ساختار روحی و روانی  زندگی مشترک و حتی  فردی ایجاد می‌کند  تشریح کرد:  مسئله اینجاست که  در خانواده‌های ایرانی برای سفر دست اندازه‌‌ایی ایجاد می‌شود  که تنها این قابلیت را نداشته بلکه مشکل‌ساز نیز  بوده است  مثلا ما مراجعینی را به مرکز داریم که در گفتگو با آن‌ها برای  اطلاع از اختلاف مشخص می‌شود که این زوج در سفری که با هم داشتند بر سر امکانات  سرویس بهداشتی هتل استقرار خود باهم جر و بحث داشته وهمین امر  منجر به بروز اختلاف در زندگی مشترک آن‌ها  شده است.

وی با  بیان اینکه اصولا اغلب خانواده‌های ایرانی درکی از سفر و موضوعیت آن ندارند  گفت: آنچه مسلم است اینکه ما از لحظه‌ای که سوار خودرو می‌‌شویم  سفرمان آغاز می‌شود زیرا  هدف  از سفر  مقصد نیست بلکه لذت بردن  از  همین مسیر  است.

اردبیلی  با اشاره به اینکه متاسفانه خانم‌های ایرانی در سفر بحث کمپینگ را  به هیچ وجه قبول ندارند و یا به ندرت این‌گونه مواراد ازسوی خانواده‌ها ایرانی و به ویژه مادر خانواده  قابل قبول است،  تشریح کرد: اینکه  در سفر دریک محل  خانواده چادر زده و با امکانات  کمتر  یک تا دو روز را سپری کنند  از سوی اغلب خانواده همانطورکه پیشتر  عنوان شد  قابل قبول نیست این درحالی است که طبق  بررسی‌هایی که ما داشتیم  این فرایند ازسوی  پدر خانواده اغلب مورد پذیرش است اما مادر و همسر خانواده از قبول این شرایط به بهانه‌های مختلف همچون نداشتن امکانات  بهداشتی و نظافتی و یا ترس از طبیعت  امتناع می‌کند.

 این مشاور خانواده با اشاره به اینکه  این سختگیری‌ها  منجر به آن می شود که از لذت بزرگ سفر محروم بمانند  اظهارکرد:  بازهم تاکید می‌کنم سفر از درب منزل به هنگام سوار شدن به خودرو آغاز می‌شود پس برای لذت‌بخش  بودن آن نیازمند یک همکاری  هوشمندانه هستیم بدان معنا که   گام نخست هر  سفر این است که کاملا هوشمندانه  افرادبدانند که  هرکدام  کاری را برعهده دارند نه اینکه به صورت دستوری به آن‌ها  وظیفه ابلاغ شود.

  وی  افزود:  مسئله اینجاست که نباید پدر خانواده  را در این سفر راننده و  مسئول خرید و رفع‌کننده نیازها  خانواده تلقی کرد و مابقی افراد  هر لحظه امرو نهی  خود را در خصوص نیازها  به او داشته باشند .

 دکتر  اردبیلی  با اشاره به اینکه  این نوع نگاه به سفر غلط است  تشریح کرد: سفر درواقع یک  مشارکت  و لذت جمعی است براین اساس  نمی‌توان گفت درسفر  تنها یک فرد متولی خدمات‌رسانی بوده و مابقی لذت ببرند .

 وی  با  تاکید براینکه  نگاه خدماتی  به افراد  ( پدر خانواده و یا فردی که برنامه‌ریزی سفر  با او بوده است ) در سفر اورا خسته کرده و این مهم مانع  از تجربه مجدد  سفر  خواهد شد  تصریح کرد:   اگر به دنبال آن هستید که  از تاثیرات مثبت آن  منتفع شوید هر سلیقه‌ای که در منزل دارید را  باید کنار بگذارید و به عبارتی در سفر باید نرمش داشته باشید زیرا اگر این نرمش وجود نداشته باشد سفر به زهرکاری برای طرفین  تبدیل خواهد شد.

 دکتراردبیلی  خاطرنشان کرد:  با رسیدن به مقصد نیز  افراد باید تلاش کنند که  طرف  مقابل از همراهی او در سفر لذت ببرد.

 وی  با تاکید براینکه  غر نزدن برای محل استقرار، خواب و غذا  از بدیهی‌ترین کارها و آسانترین راه برای لذت‌بخش کردن سفر برای  اطرافیان است  تصریح کرد: براین اساس اگر سفر با مشارکت وهمراهی و گذر از سختی‌ها  باشد آن سفر  آثار مثبتی را در پی خواهد داشت .

 این  روانشناس  با تاکید براینکه خانواده‌ها  سفرهای  کوتاه و حتی نیم روزی را  فراموش نکنند، تصریح کرد: نباید ملاک ما برای سفر حتما رفتن به خارج از کشور و تنها  سفر های چند روزه باشد بلکه  می‌توان از کنار هم بودن  برای چند ساعت نیز در اطراف شهر تجربه یک سفر  خوب را داشت .

 وی با  اشاره به آثار سفر  گفت: نخست اینکه از چاردیواری  خانه و  زندگی شهری برای  چند  ساعت و یا چند روز دور می‌شویم و سپس تجارب  جدید را کسب می‌کنیم و نیز ارتباطات جدیدی را   با افرادی که در مسیر و مقصد سفر  با آن مواجه می‌شویم تجربه می‌کنیم .

 دکتراردبیلی با اشاره به اینکه  در واقع  سفر ما را از کلونی خودمان خارج کرده و  این خود مزیت بیشماری را برای ما درجهت تقویت  و گسترش  ارتباطات اجتماعی  به دنبال دارد اظهارکرد: درواقع ما را  وضعیت افسردگی و خودخوری  رها می‌کند .

 وی  با اشاره به اینکه  با یک سفر خوب می‌توانیم  این خاطره خوش را به دیگری نیز انتقال دهیم،تشریح کرد: رخصتی که در سفر برای انسان  فراهم می‌شود  اگر به درستی انجام شود  تا یک ماه انسان را پر انرژی می‌کند .

وی افزود: مسئله اینجاست که اکثر  سفرهای خانواده ایرانی به دعوا  وتلخ‌کامی ختم می‌شود.

 اردبیلی  با اشاره به اینکه در سفر  مدیریت فرد به چالش کشیده می‌شود  ابراز کرد:  این بدان معنا است که در سفر  شما  صاحب رفتاری می‌شوید که  میخواهید  آن را مدیریت کنید  بنابراین سفر موجب می شود فن مدیریت  شما در زندگی  بهتر پیش برود .

 این روانشناس افزود: نهایتا اینکه اگر درخانواده زوجین سفر خوبی را داشته باشند فرزندان نیز از  بودن با آن‌ها در سفر لذت خواهند برد و اگرنه از سفر  تنها تلخ‌کامی‌ها  در ذهن آن‌ها باقی خواهد ماند.

مع الوصف  چنانکه گفته شد يكي از اموري كه موجب ايجاد تحول‏ و پويايي در خانواده مي‏‌شود، توجه به تفريح و سفر است اما  باید  يادمان باشد تفريح و سفر، رفتاري معنوي است پس تفريحي درست است كه كمترين انرژي را از خانواده بگيرد و بيشترين نشاط را فراهم آورد.

بنابراین انتظارمی رود  با تفريحات سالم، خستگي‌هاي ناشي از روزمرگي و فعاليت مداوم را از بين ببريم و خانواده را شاد كنيم زیرا تفريح به خانواده اين امكان را مي‌دهد كه پس از كار و فعاليت‌هاي مداوم، فشارهاي روحي و رواني را از خود دور كند زیرا شهرنشيني امتيازهاي خاص خودش را دارد، اما امروزه معنايش با دود و شلوغي و دردسر يكي شده است با اين حال، سفر مي‌تواند ما را از اين شلوغي‌ها نجات دهد.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
اجتماعی