سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

شناسه خبر: 3338
جمعی از اساتید دانشگاه، اساتید حوزوی؛ نخبگان و فعالان حوزه های اجتماعی؛ فرهنگی، رسانه ای و تعلیم و تربیت در بیانیه‌ای از انتصاب دکتر الهام یاوری به معاونت امور زنان دولت سیزدهم اعلام حمایت کردند.
تاریخ انتشار: 1400/6/10 14:12:25

جمعی از اساتید دانشگاه، اساتید حوزوی؛ نخبگان و فعالان حوزه های اجتماعی؛ فرهنگی، رسانه ای و تعلیم و تربیت در بیانیه‌ای از انتصاب دکتر الهام یاوری به معاونت امور زنان دولت سیزدهم  اعلام حمایت کردند.

متن بیانیه به این شرح است:

زنان به عنوان نیمی از جمعیت تاثیرگذار  هر جامعه‌ای نقشی بسیار مهم در پیشبرد توسعه اجتماعی اقتصادی و سیاسی جوامع دارند به همین دلیل توجه به مسائل زنان و موضوع خانواده از جمله رویکردهای مهم حکمرانی هاست در همه کشورها نهادهایی با رویکرد توجه به زنان وجود دارند. در کشور ما نیز برای این مهم «معاونت امور زنان و خانواده» در نظر گرفته شده است. هرچند نام این معاونت طی دوره‌های مختلف متفاوت بوده است اما اهمیت و نقش آن سبب شد که معاونتی با این عنوان شکل بگیرد تا فعالیت ها و امور مربوط به زنان را سازماندهی کند.

اما آنچه در پس سال‌ها فعالیت و عملکرد این نهاد و سازمانهای مختلف مربوط به این حوزه رخ داده رویکردهایی است که ناشی از عدم فهم درست مسئله و البته نگاه های فمینیستی، غرب گرایانه و از طرفی ایدئولوژی های جنسیت زده و متحجرانه است. در این میان آنچه همواره مغفول مانده است گفتمان های اصیل انقلاب اسلامی است که در بیان رهبران انقلاب همواره مورد تاکید قرار گرفته است. رهبر معظم انقلاب آیت‌الله خامنه‌ای بارها تاکید کردند که مرد مسلمان و زن مسلمان در مورد ارزشهای الهی و انسانی هیچ تفاوتی با همدیگر ندارند. زن مسلمان مثل مرد مسلمان حق دارد آنچه را که اقتضای زمان است آن خلاء هایی را که احساس میکند و وظیفه‌ای را که بر دوش خود حس می کند را انجام دهد.

به نظر می‌رسد علت اصلی نادیده‌گرفتن این گفتمان اصیل، سایه گسترانیدن جریانات سیاسی از طیف‌های مختلف بر سر مسئله زنان است. چرخه سیاسی کشور همواره در سطحی محدود باز تولید می‌شود. در این جهت تعداد محدودی از وابستگان جناح‌های سیاسی در مسئولیت‌های مختلف جابجا می شوند. در این سال ها این چرخه معیوب همچنان در این کننده مدیران و دست اندرکاران این حوزه بوده است و ساز و کار رقیبی در مقابل خود متصور نشده است. لذا مع‌الاسف بسیاری از افراد شایسته و البته مستقل از این چرخه حذف می‌شوند.

تصدی معاونت زنان شایسته فردی است که از هرگونه نسبیت‌گرایی قبیله گرایی و باندبازی سیاسی به دور باشد. علاوه بر این مدیریت این حوزه نیازمند خط مشی‌گذاری و تصمیم گیری یک مدیر کارآمد و نخبه است که دارای بینش نظری و استقلال و فکری باشد، فردی  که بارها شایستگی های مدیریتی خود را در جایگاه‌های مختلف مدیریتی نشان داده است فردی که گفتمان های موجود در حوزه زنان را به خوبی بشناسد و همچنین بتواند سبب ارتقای نقش و جایگاه بین‌المللی و جهانی زن مسلمان ایرانی باشد و خود الگویی برای معرفی چنین شخصیتی باشد.

حال که رئیس‌جمهور محترم حجت‌الاسلام دکتر ابراهیم رئیسی شخصیتی علمی کارآمد نخبه و مدیر را شایسته چننی مسئولیتی دانسته‌اند برخی صاحبان گفتمان غیر اصیل درصدد ایجاد شبهه در خصوص این شخصیت متخصص و صاحب ایده هستند و برخی دلسوزان دغدغه‌مند نیز به دلیل عدم آشنایی با رویکرد فکری ایشان در صدد نقد برآمدند. توجه و تأمل در برخی از برنامه ها و ایده های سرکار خانم دکتر الهام یاوری که ایشان در خصوص معاونت امور زنان و خانواده تحقیق کردند نشان می‌دهد که برخلاف روایتها در باب مخالفت، ایشان نه تنها با حوزه زنان و خانواده بیگانه نیست بلکه نگاه دقیق و مجامع در این حوزه دارد که برگرفته از سالها مطالعه و پژوهش در متون علمی این حوزه است.

در برنامه های ایشان مسائل زنان و خانواده در ابعاد مختلف مدنظر قرار گرفته است همچنان که ساحت شخصی و هویتی زنان مورد توجه است، ساحت خانواده حوزه عمومی ساحت اجتماعی و عرضه قدرت نیز از اهمیت برخوردار است. ایشان هم به کمال رشد و پیشرفت زنان توجه دارند، هم ابقا و تعالی خانواده را در نظر دارند، هم کرامت زنان در درجه اهمیت است و هم احقاق حقوق وی مورد توجه است.

 احصا، بررسی، تبیین و پالایش قوانین حوزه زنان، ارائه پیشنهاد حقوقی و اجرایی بر مبنای فقهی و پیگیری قوانین برای حل معضلات قانونی که از جمله مسائل مربوط به ساحت اجتماعی زنان است، در اولویت های جدی برنامه های ایشان قرار داردو از طرفی پرداختن به هویت‌بخشی و ارائه الگوی دقیق از ابعاد و هویت زن مسلمان در عرصه های مختلف نیز مد نظر ایشان است. توجه ایشان به شدت بر روی موانع و تهدیدهای کاذب رشد و پیشرفت تحصیلی و همچنین برخی بی عدالتی های نهادمند شده در فضاهای مدیریتی اجتماعی و اقتصادی برای زنان است. حمایت و ارائه تسهیلات به زنان از جمله روش‌های مورد توجه در این باره است که کارنامه حضور و فعالیت های ایشان در سمت ریاست اتاق فکر کارآفرینی وزارت کار و تامین اجتماعی حاکی از این موضوع است.ایشان توجه به پشتیبانی سمن های فعال در حوزه زنان در جهت حل مسائل جامعه زنان از طریق خود آنها را درک کرده‌اند، در دیدگاه‌های ایشان مسئله توسعه مشاغل منعطف سازگار با مسئولیت خانواده همچنین بحث توانمندسازی مدیران میانی زن در امور حرفه ای و مدیریتی و و هم مدیریت خانواده قرار دارد که جامعیت نگاهشان را دربر دارد.

آن چه خانم دکتر یاوری در برنامه خود بر آنها تاکید دارد خدماتی است که زنان باید در جامعه از آنها برخوردار شوند. از جمله بیمه زنان خانه‌دار و زنان بی سرپرست و تمرکز بر روی ایجاد بیمه‌های ناباروری به حمایت از زوج های نابارور می باشد. از نکات مهم و قابل توجه دیدگاههای ایشان توجه ویژه به جامعه دختران و مسائل مغفول مانده آنرا در سیاستگذاری‌ها برنامه‌ریزی‌ها است که اتفاقاً باید برجسته و مد نظر قرار گیرد. سال‌ها حضور در بدنه آموزشی و تدریس و پژوهش گواه توجه به دخترانه سرزمینمان است.

در همین راستا جمعی از نخبگان و دغدغه مندان حوزه زنانه که با هویت علمی و رویکرد اعتقادی ایشان آشنا هستند حمایت خود را از انتصاب شایسته ایشان اعلام می نمایند. ان‌شاالله سرکار خانم دکتر یاوری با تصدی این جایگاه و پیشبرد اهداف متعالی آن گامی بزرگ در تحقق حقوق اصیل ایرانی اسلامی در حوزه بانوان بردارند.

از خداوند منان برای ایشان آرزوی موفقیت می نماییم.

اساتید دانشگاه، فعالان فرهنگی

انتهای پیام/


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
اجتماعی