سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

نباید سعی کنیم نظر خود را به فرد مقابل «تحمیل کنیم». پس از توهین به گرایشات و عقاید فرد مقابل خودداری کنید. خود را به حق و حق مطلق نمایش ندهید. برچسب نزنید و به صورت کلی در عقیده خود افراطی نباشید.

از مهمترین فعالیت‌ها و کنش‌های سیاسی که هرکس در زندگی خود با آن مواجه می‌شود رای دادن است. رای دادن به معنی مشارکت در آینده سیاسی کشور که البته تاثیر نوع نگرش کاندیدایی که انتخاب می‌شود درباره وضعیت اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... را هم به دنبال دارد.

در هرجامعه‌ای وقتی کسی ریاست امور یک کشور را به عهده می‌گیرد ممکن است عده‌ای از کار او ناراضی باشند. همین وضعیت موجب می‌شود تا این افراد در دور بعدی انتخابات یا تمایلی به رای دادن نداشته باشند، یا رای ندادن را نوعی اعتراض به دیده شدن خود و خواسته‌هایشان در دوره قبلی ببینید. درحالی که آنچه بدیهی است این است که هر رای، حق و فرصتی اختصاصی برای تک تک افراد جامعه است که اگر از آن استفاده نکنند، به جز اجحاف در حق خود، در حق باقی شهروندان جامعه و وضعیت ممکلت نیز اجحاف می‌کنند. چرا که مجموع رای‌های به صندوق انداخته شده، جدای از فردی که انتخاب می‌شود متضمن اعتقاد و پشتیبانی افراد جامعه از نظام حاکم بر کشور است.

اگر در اطرافیان خود شخصی را می‌شناسید که تمایلی به رای دادن ندارد با دانستن چند نکته اصولی و صحبت درباره آنها می‌توانید او را به رای دادن ترغیب کنید. باید بدانیم مهارت صحبت درباره این موضوع ارتباط مستقیمی با تغییر تصمیم آنهایی که می‌خواهند رای ندهند، دارد. چرا که نحوه ارائه مطالب به صورت نادرست ممکن است آنها را در تصمیم خود مبنی بر رای ندادن، مستحکم‌تر کند.

 اول خودتان را قانع کنید

اگر قرار است فردی را برای رای دادن ترغیب کنید و یا حتی او را برای رای دادن به فرد خاصی مجاب کنید، باید اطلاعات و آگاهی خودتان از موضوع و فرد کامل باشد. در مسیر اقناع، حتما با سوالات متعددی از جانب طرف مقابل خود مواجه می‌شوید که ندانستن جواب آنها، دادن جواب تکراری و کلیشه‌ای و پاسخ‌های نادرست بحث را بیهوده و بی‌نتیجه می‌کند. در واقع اول باید خودتان از مبانی درستی درباره لزوم مشارکت در انتخابات و یا اصلح بودن فرد موردنظرتان برای ریاست جمهوری برخوردار باشید.

یادمان باشد قرار دادن افراد در معذوریت اخلاقی و یا رودربایستی برای رای دادن درست نیست. «من به عنوان پدرت توقع دارم رای بدهی»، « من که برای تو هرکاری انجام دادم پس تو هم به حرفم گوش کن و رای بده» جملاتی از این دست ممکن است طرف مقابل شما را برای رای دادن در معذوریت بگذارد. اما او هم مثل همه در برابر رایی که به صندوق می‌اندازد مسئولیت شرعی و اجتماعی دارد. پس باید با آگاهی به سمت رای دادن برود.

مباحثه کنید نه جنگ!

اصول صحبت، مناظره و مباحثه درباره هر موضوعی حفظ آرامش و فضای صلح بین طرفین است. اگر در جریان ترغیب کسی به رای دادن از کوره درمی‌روید و کار به مباحثه با صدای بلند و یا خارج از موضوع بحث می‌رسد؛ یا این خصیصه را اصلاح کنید یا کار را به شخص دیگری بسپارید. هیچکس در جریان یک منازعه و دعوا از نظر ذهنی قانع نخواهد شد. شاید برای پایان دادن به بحث نظر شما را بپذیرد؛ اما چون قانع نشده کار شما بیهوده خواهد بود.

کلیدواژه مهم درباره این گزاره این است که نباید سعی کنیم نظر خود را به فرد مقابل «تحمیل کنیم». پس از توهین به گرایشات و عقاید فرد مقابل خودداری کنید. خود را به حق و حق مطلق نمایش ندهید. برچسب نزنید و به صورت کلی در عقیده خود افراطی نباشید. مباحثه زمانی به نتیجه می‌رسد که برای عقاید طرف مقابل-هرچند از نظر شما اشتباه باشد- ارزش قایل باشید و سعی کنید با همان عقاید و گرایشات او را در جهت خواسته خود که یک خواسته جمعی و مفید است، ترغیب کنید.

 سطح دانش طرف مقابل را در نظر بگیرید

اگر می‌خواهید یک فرد مسن با تحصیلات پایین را به رای دادن مجاب کنید، نوع صحبت شما باید بسیار متفاوت از زمانی باشد که قصد دارید یک دانشجو با تحصیلات عالیه را پای صندوق رای بیاورید.

نوع اعتقادات و میزان دانش و آگاهی طرف مقابل خود را بسنجید. استفاده از دانش علوم‌سیاسی و کلمات در اصطلاح «قلمبه سلمبه» برای فردی که درکی از این کلمات و مفاهیم ندارد، فقط موجب پس زدن حرف شما خواهد شد. از طرف دیگر شاید لازم باشد همین کلمات و معانی را در بحث با فرد دیگری به کار ببرید، تا او هم روی دانش و آگاهی شما و در نتیجه درست بودن حرفتان حساب باز کند.

خودتان را جای دیگران بگذارید

مسائل و مشکلات کلان جامعه، به خصوص معضلات اقتصادی در چندسال اخیر به اقشار زیادی ضرر وارد کرده است. این افراد حق دارند از ضرری که به آنها وارد شده گله و شکایت داشته باشند. مهم است که در جریان یک بحث با آنها همدردی کنیم و حتی اگر خودمان مشکل آنها را تجربه نکرده‌ایم، خودمان را جای آنها بگذاریم تا موقعیت و حرفشان را درک کنیم.

« حالا هرچی بوده گذشته»، « خودتان به فلانی رای دادید که اینطوری شد!»، « مثل شما زیاد هستند ولی ببینید هنوز هم می‌خواهند رای بدهند» و... . این جملات از شما تصویر فردی که بیرون از گود ایستاده و فقط می‌خواهد حرف خودش را بزند نمایش می‌دهد. تا وقتی احساسات و مشکلات طرف مقابل را درک نکرده و یا نخواستیم که درک کنیم، نخواهیم توانست او را درباره صحبتهای خود قانع کنیم.

 دنبال پیروزی ظاهری نباشید

از اصول مهم مباحثه و ترغیب و اقناع این است که در زمان مناسب صحبت درباره یک موضوع را شروع و در زمان مناسب تمام کنیم. زمان مناسب شروع، وقتی است که فرصت کافی برای صحبت و یا حتی مکانی برای صحبت چهره به چهره وجود داشته باشد. به همین خاطر شاید صف نانوایی که جمعا 2دقیقه در آن حاضر هستید و از سطح آگاهی و عقاید همه افراد در صف مطلع نیستید، فرصت خوبی برای اقناع کسی نباشد. درحالی که با تلفن زدن به یکی از دوستان و اشنایان و یا دعوت او به صرف یک عصرانه، فرصت و زمان مناسبی برای صحبت فراهم می‌شود.

اما در هر مباحثه‌ای قرار نیست مثل جنگ گلادیاتورها، یک نفر پیروز از میدان بیرون بیاید و بقیه برای او «هورا» بکشند. پس اگر منتظر هستید و اصرار دارید حتما جمله «قانع شدم» یا « حق با شماست» را از طرف مقابل بشنوید و تا زمانی که نشونید دست از مباحثه و تلاش برای اقناع برنمی‌دارید، در واقع شما در خراب کردن تلاش‌های قبلی خود و احتمال به ثمر نشستن صحبتهای خود در ذهن فرد مقابل هستید.

گاهی لازم است به فرد مورد مباحثه زمان بدهیم تا در ساعت و روزهایی دیگر به حرفهای ما فکر کند. گاهی باید منابعی را از قول کسانی که او را قبول دارد پیشنهاد بدهیم و بخواهیم خودش آنها را مطالعه و نتیجه‌گیری کند. گاهی هم لازم است فقط حرف و نقطه‌نظر خود را مطرح کنیم و بحث را پایان بدهیم. خوب تمام کردن، هنر یک مباحثه خوب است.

  وصیت‌ «حاج قاسم» درباره لزوم رای دادن

گاهی مرور صحبتهای بزرگان و افراد مورد احترام جامعه، درباره لزوم رای دادن و مشارکت در انتخابات، از چندین مباحثه طولانی و پرتلاش مفیدتر است.

شهید قاسم سلیمانی در بخشی از وصیت‌نامه شیوا و معنوی خود درباره لزوم مشارکت مردم در انتخابات می‌گوید: « برادران و خواهران عزیز من، مردم پرافتخار و سربلند که جان من و امثال من، هزاران بار فدای شما باد، کما اینکه شما صدهاهزار جان را فدای اسلام و ایران کردید؛ از اصول مراقبت کنید.

اعتقاد حقیقی به جمهوری اسلامی و آنچه مبنای آن بوده است؛ از اخلاق و ارزش‌ها تا مسئولیت‌ها اگر به اصول عمل شود، آن وقت همه در مسیر رهبر و انقلاب و جمهوری اسلامی هستند و یک رقابت صحیح بر پایه همین اصول برای انتخاب اصلح صورت می‌گیرد.

توقع دمن از شما عزیران این است که در کنار من پای صندوق‌های رای حاضر شوید تا سرنوشت و آینده‌ی خود و فرزندانمان را بهتر و چشم طمع دشمنان ایران عزیز را دور کنیم»


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
سیاسی