سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری فرایش

شناسه خبر: 2491
تاریخ انتشار: 1399/11/9 14:00:50

مشکلات زیادی وجود دارد و دیدگاه­ها هم نسبت به منشأ مشکلات متعدد است. اما به راستی مرجع همه مشکلات کجاست و کلید حل آن­ها چیست؟

 محمد جواد قصابی‌فرد در صفحه شخصی خود نوشت: با گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی، هنوز جمهوری اسلامی درگیر مشکلات و نقاط ضعف فراوانی است. همه ما به این امر واقف­ایم و هرکس منشأ مشکلات را از جایی می­داند. یکی مشکلات را ناشی از ناکارآمدی دولت و دستگاه­های اجرایی می­داند، دیگری قانون و سیستم تقنین را مقصر می­داند و عده­ای هم مشکلات قضایی را علت وضعیت نابسامان کشور می­دانند. از سوی دیگر در مواردی انگشت اتهام به سوی خود مردم دراز است که در انتخاب­های خود دقت کافی را نداشته­اند. به هر حال مشکلات وجود دارد و دیدگاه­ها هم نسبت به منشأ مشکلات متعدد است. اما به راستی مرجع همه مشکلات کجاست و کلید حل آن­ها چیست؟

اشکال کار کجاست؟

مقام معظم رهبری ضمن جلسات هفتگی خود با مردم و نخبگان، در دیدار با جمعی از اهالی سینما بیانات قابل تأملی داشتند که به تازگی انتشار یافته است. ایشان فرمودند:

[ من هم آگاهم که] اشکالات در کار مجموعه وجود دارد. کم هم نیست. زیاد هم هست. اما این مشکلات خلاف انتظار من نیست! من میدانم که ما انسان­ها نفس داریم، ضعف داریم، خسته­شدن داریم. یک عوامل و نقاط ضعفی در ما انسان­ها وجود دارد...

نکات بسیاری در این کلمات نهفته است. نفس انسان همان عاملی است که منشأ همه مشکلات است. البته ایشان در موارد متعدد کاستی­های دستگاه­های حاکمیتی را گوشزد کرده اند. اما زمانی که قرار است منشأ مشکلات را در یک کلام بیان کنند به نفس انسانی اشاره می­کنند؛ نقاط ضعفی که در وجود همه انسان­ها وجود دارد و اگر علاج شود همه مشکلات حل خواهد شد و با وجود این ضعف­ها مشکلات نیز ادامه خواهد داشت.

برای تأیید کلام مقام معظم رهبری کمی به قبل باز می­گردیم و در روزهای ابتدای انقلاب همین کلمات را در بیان یکی دیگر از علمای وارسته می­یابیم. مرحوم علامه سید محمد حسین حسینی طهرانی ره زمانی که شاگردان ایشان از مشکلات کشور و وعده‌­های عملی نشده انقلاب به ایشان شکایت می­کردند، در پاسخ می­فرمودند:

" بارها من به دوستان و رفقا عرض کرده‌ام که: این حکومت که شما مى‌گوئید فلان ضعف و فلان ضعف را دارد مسلّماً بدانید که آیة‌الله خمینى که حالا حکومت را بدست گرفته است نمى‌تواند یک مشت فرشتۀ آسمانى بیاورد مردم را اداره کنند.

آخر این حکومت بدست خود ما باید اداره شود. ما که خودمان را مى‌شناسیم که چه آدمهاى شارلاتانى هستیم. شما که از زید تنقید مى‌کنید، از فلان و فلان بد مى‌گوئید؛ این خودِ ما هستیم و این حکومت بدست خود ماست و این خیانتهائى است که خودمان داریم بدست خودمان انجام مى‌دهیم."

این است دیدگاه یک عالم راه­‌رفته که پس از سالها مجاهده با نفس خود چنین نظری دارد. تا زمانی که این ضعف­ها و کاستی­ها در وجود همه ما وجود دارد، مشکلات نیز ادامه خواهد داشت.

پس کلید همه مشکلات در نهاد یکایک ما نفهته است. شاید به همین دلیل است که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم، این گام را گام دوم خودسازی و جامعه­پردازی معرفی کرده­اند. چراکه بدون خودسازی حل مشکلات اجتماعی امکان­پذیر نخواهد بود.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
سیاسی