مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان ضمن بیان مشکلاتی که سازمان تبلیغات اسلامی برای اجرای طرحهای فرهنگی در باره زنان با آن مواجه است اظهار کرد: با وجود تمام این مشکلات سعی کردیم با سازماندهی هیئاتی که مختص این قشر است گام مثبتی برداریم و استفاده از ظرفیتهای مبلغین خانم را هم در این هیئات ارتقا بدهیم.
در قانون اساسی جمهوری اسلامی به کرامت و شخصیت انسان، اعم از زن و مرد توجه جدی شده، تا آنجا که در بند 6 اصل دوم این قانون، ایمان به کرامت و ارزش والای انسانی و آزادی توأم با مسئولیت او در برابر خداوند به عنوان یکی از پایههای نظام جمهوری اسلامی شمرده شده است. این توجه و اهتمام در مورد زنان، دو چندان شده و این قانون در موارد متعددی بر پاسداشت شخصیت انسانی زن و زمینهسازی برای رشد شخصیت او تأکید کرده است
متأسفانه باید گفت با وجود تلاشهای زیادی که در سالهای اخیر برای ارتقای شخصیت فردی و جایگاه اجتماعی زنان در نظام جمهوری اسلامی صورت گرفته است، هنوز زنان کشور ما به جایگاه مطلوبی که در خور آنان است دست نیافتهاند و هویت انسانی زنان چنانکه باید به رسمیت شناخته نشده است. نتیجه این کم توجهی این شده است که بخشی از دختران و زنان جوانی که محصول دستگاههای آموزشی و رسانههای تبلیغی به شمار میآیند، بیهیچ درکی از مقام و منزلت زنانهشان تنها به عرضه جاذبههای جنسی خود برای جلب توجه مردان روی آوردهاند و چنان غرق در مدها و آرایشهای واراداتی شدهاند که حتی مجالی هم برای فکر کردن به شخصیت انسانی خود پیدا نمیکنند که متاسفانه در این میان رسانههای دیداری و شنیداری نظام جمهوری اسلامی تاکنون از ارائه یک چهره موفق از زن مسلمان ایرانی عاجز بودهاند و در سریالها و فیلمهایی که تولید میشود تنها به ارائه چهرهای کلیشهای و منفعل از زنان و دختران بزک کردهای که درگیر عشقهای مثلثی و گاه زنجیرهای میشوند، بسنده کردهاند. با توجه به آنچه گفته شد به نظر میرسد ضروریترین رویکرد در همه برنامهریزیها، سیاستگذاریها، قانونگذاریها و طرحهای اجرایی مرتبط با زنان باید توجه به صیانت و پاسداری از هویت انسانی زنان مسلمان کشورمان و تلاش در جهت ارتقای جایگاه و شخصیت آنان در خانواده و اجتماع باشد. به صراحت باید گفت تا زمانیکه به این رویکرد توجه نشود جامعه ما در حل بسیاری از آسیبهای و ناهنجاریهای اجتماعی از جمله معضل بدحجابی، زنان خیابانی، فروپاشی خانوادهها و بسیاری مفاسد اجتماعی به توفیق چندانی دست نخواهد یافت.
در رابطه با همین مسئله حجت الاسلام محمد هادی نظیری مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان طی گفتوگویی با خبرنگار روزنامه سپهرغرب به تشریح فعالیتهای این سازمان در حوزه زنان و خانواده پرداخت.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان در خصوص فعالیتهای انجام شده در حوزه زنان گفت: درصدی از برنامهها مانند سازماندهی هیئات بین آقایان و خانمها مشترک است اما در برخی قسمتها مسئله برنامهریزی برای جامعه زنان اختصاصاتی دارد.
حجتالاسلام محمدهادی نظیری با اشاره به گستردگی موضوعات مبتلابه جامعه زنان عنوان کرد: متاسفانه یکی از مشکلاتی که ما با آن مواجه هستیم نبود نیروی خانم در ساختار رسمی سازمان تبلیغات اسلامی است که فقدان آن، توان مجموعه را برای فعالیت تخصصی در حوزه زنان بسیار کاهش میدهد.
وی ضمن بیان مشکلاتی که سازمان تبلیغات اسلامی برای اجرای طرحهای فرهنگی در باره زنان با آن مواجه است اظهار کرد: با وجود تمام این مشکلات سعی کردیم با سازماندهی هیئاتی که مختص این قشر است گام مثبتی برداریم و استفاده از ظرفیتهای مبلغین خانم را هم در این هیئات ارتقا بدهیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان با اشاره به اقدامات دیگری که در رابطه با مسائل زنان انجام گرفته خاطرنشان کرد: تشکیل کارگروه عفاف و حجاب با محوریت حوزه علمیه خواهران فدک و تقویت هیئت اندیشهورز با حضور بانوان فرهیخته و دانشگاهی برای بررسی فرصت و آسیبهای موجود در حوزه زنان از جمله زیرساختهایی است که سازمان تبلیغات اسلامی برای برنامهریزی و اثرگذاری در مورد موضوعات زنان به انجام رساندهاست.
حجت الاسلام نظیری با اشاره به فعالیت کانونهای فرهنگی و تبلیغی تحت نظر این مجموعه ابراز کرد: تعدادی از کانونهایی که در سازمان به ثبت رسیده با محوریت عملیات در حوزه تخصصی زنان شکل گرفته است.
وی در همین زمینه افزود: در حال حاضر نیز با تشکیل کارگروه سبک زندگی درصدد است تا بتواند نقش ممتاز یک زن مسلمان را به طرز صحیح تبیین نماید.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان با تکیه بر اهمیت بیان شاخصهای زن مسلمان انقلابی اذعان کرد: در حال حاضر نگاه به یک زن فرهیخته مسلمان خلط شده که رسالت ما بازیابی هویت حقیقی زن مسلمان علیالخصوص در اجرای نقش مادری و همسری است.
حجت الاسلام نظیری با تشریح نگاه ممتاز اسلام به زن گفت: دین اسلام یک نگاه خاص و ویژه به زن دارد که متناسب با نفشهای آن در خانواده و جامعه است اما متاسفانه امروزه عدهای سعی میکنند تا این نقش والا را مورد هجمه قرار دهند از همین جهت ما باید شاخصهای زن تراز انقلاب اسلامی را بازخوانی کنیم.
وی با اشاره مسئله خانواده و دغدغه معظمله درخصوص این موضوع تصریح کرد: در مورد این مسئله با تدبیری که از طرف نماینده ولیفقیه در استان همدان انجام شده، محل قبلی دفتر نمایندگی ولی فقیه به دو مجموعه فعال در زمینه خانواده و تربیت کودک و نوجوان اختصاص داده شده که سازمان تبلیغات نیز با آن همکاری دارد.
با توجه به اینکه در حال حاضر در کشور ما «تزلزل و فروپاشی خانواده» بیشتر دیده میشود، قطعا عدم توجه و یا کمتوجهی و بدتر از آن افراط و تفریط در مسائل زنان، آسیبهایی را بر خانواده وارد میکند که آن را به سوی همان تزلزل میکشاند چنانچه در غرب اتفاق افتاده و کیان خانواده در معرض افراط و تفریط قرار گرفته است. بنابراین پرداختن به بعد خانوادگی و فردی زنان قابل اهمیتتر است که این مسئله باید به طور جد مورد توجه دستگاههای مسئول و تصمیمساز قرار بگیرد تا راهکارهای مناسبی برای آن تدوین و اجرا شود.