تاریخ انتشار: 1402/2/12 14:25:14

نایب‌رئیس بانوان هیئت کشتی استان تهران با تأکید بر اینکه یکی از چالش‌های بزرگ کشتی آلیش، کمبود مربی است، گفت: به دلیل برگزار نشدن دوره‌هایی مربیگری، در استان تهران فقط ۵ مربی کشتی آلیش داریم درحالی‌که استاندارد جهانی آن، ۶۰ مربی است.

لیلا آرین روز دوشنبه  با یادآوری این موضوع که کشتی آلیش بانوان در حال رشد است و در میان نوجوانان و جوانان استقبال خوبی از این رشته ورزشی می‌شود، خاطرنشان کرد: پیش‌از این آلیش (کشتی با کمربند) شرایط روبه‌راهی نداشت و آلیش‌کاران به رشته‌های دیگر روی آورده بودند؛ اما با هدف‌گذاری‌های مناسب در زمینه هماهنگی مربیان و تمرینات منسجم در پایگاه‌هایی که بستر کشتی در آن فراهم بود، وضعیت رو به بهبود است.

وی افزود: شرایط طوری شد که امسال بیشترین تعداد شرکت‌کننده در اردوی آماده‌سازی استان تهران داشتیم و ۶۵ نفر به اردو دعوت شدند که در نهایت با غربالگری‌ صورت‌گرفته ۱۸ نفر در تیم‌های، (الف)، (ب) و (توابع) تهران برای مسابقات کشوری و انتخابی تیم ملی که هشتم اردیبهشت‌ماه برگزار شد، انتخاب شدند که در پایان مسابقات تیم‌های توابع تهران و (ب) مدال‌آوری داشتند.

نایب‌رئیس بانوان هیئت کشتی استان تهران با اشاره به حمایت هیئت کشتی استان تهران، یادآور شد: در ورزشگاه‌ها و سالن‌های زیادی بستر و زیرساخت کشتی داشتیم؛ اما با پیگیری‌ هیئت کشتی و با وجود هم‌زمانی این مسابقات با جام تختی، سالن هفتم تیر را در اختیار ما گذاشتند که بهترین تشک را دارد.

آرین خاطرنشان کرد: مربیان هم امسال نسبت به ادوار گذشته همکاری خوبی داشته و هماهنگ‌تر و همدل‌تر بودند. این هشتمین دوره برگزاری مسابقات کشوری آلیش بود که استان تهران توانسته است در این مدت، ۲ بار جام قهرمانی را بالای سر ببرد. ضمن اینکه سال گذشته یک نفر از تهران جهت حضور در مسابقات آسیایی و جهانی به اردو دعوت شد؛ اما امسال سه نفر به تیم ملی دعوت خواهند شد.

کشتی آلیش از کمبود مربی رنج می‌برد

وی در بخشی دیگر از این گفت‌وگو، با تأکید بر اینکه یکی از چالش‌های بزرگ کشتی آلیش این است که از کمبود مربی رنج می‌برد، تصریح کرد: به دلیل برگزار نشدن دوره‌های عملی مربیگری، در استان تهران فقط ۵ مربی کشتی آلیش داریم درحالی‌که استاندارد جهانی آن، ۶۰ مربی است.

آرین ادامه داد: برای رفع این چالش، درخواست دوره‌های مربیگری عملی داریم؛ زیرا مربیان بسیاری هستند که دوره تئوری را گذرانده‌اند، اما چون دوره عملی برگزار نشده نمی‌توانند به‌عنوان مربی فعالیت کنند و حتی در کنار زمین بایستند. امیدوارم فدراسیون کشتی این موضوع را رد نکند تا مربیان خوب و برجسته را پرورش دهیم تا این رشته مظلوم و مهجور را پیشرفت دهند وگرنه همین ۵ مربی هم از دست خواهیم داد.

نایب‌رئیس بانوان هیئت کشتی استان تهران با تأکید بر اینکه کشتی آلیش رشته‌ای است که در ایرانیان نهادینه شده است؛ اما متأسفانه به دلیل عدم اطلاع‌رسانی هنوز جایگاه خود را در اذهان عمومی پیدا نکرده است، اظهار داشت: حتی جایگاه جهانی و بین‌المللی این رشته به جامعه بانوان معرفی نشده است و این باعث شده محروم و محزون باشد.

وی یادآور شد: هیئت کشتی استان تهران شروع به ساخت تولید محتوای معرفی رشته آلیش به جامعه ورزشی کرده است که بنا است در هر ماه ۲ تولید محتوا همراه با مصاحبه با قهرمانان انجام شود تاچشم انداز بهتری به این رشته ارائه دهد.

ورزشی